Saturday, March 4, 2017

Bisnes Perfume secara Online?

Bila bisnes Perfume, ramai yang fikir kena buat secara OFFLINE
Sebabnya?

Nanti orang mesti nak test bau sedap ke tak, sesuai ke tak
Mesti nak kena ada tester, nak kena jual berdepan-depan
Kena ada stok kat tangan, kena jual secara OFFLINE!

Betul tu!

TAPI...
Zaman sekarang ni, nak jual perfume secara ONLINE boleh ajer!

Tak payah nak ada tester, stok atau kiosk bagai
Kalau ada macam tu, lagi bagus
Kita maksimumkan cara jualan dan pemasaran yang ada
Lagi besar peluang dan pasaran kan

Tapi... kalau kita lebih selesa dan sesuai jual secara online
Gunakan ajer medium online




Just named it, nak jual atau promote kat social media yang mana
Blog, facebook, instagram, fanpage, fb ads, shoppy, etc

Yang bestnya, bisnes secara online jual perfume ni
Kedai online kita bukak 24/7, around the world!

Contohnya bila kita promote kat BLOG
Haaa, sekali update blog
Selagi entry tu kita tak delete, blog tak remove, blog tak private
Selagi tu la orang boleh dapat carik kita

Dan... palinggg best!
Kita boleh berbisnes di mana jua kita berada

Contohnya macam saya ni haaaa.
Bila balik kampung pun, saya boleh berbisnes Dexandra
Ada laptop, ada hp, ada line internet
Layannnnn jer order daripada customer dan Dropshipper!


Ini gambar kat rumah mak saya.
Kat meja makan pun boleh hahahaha.

So, anda yang pening-pening pikir 
Macam mana nak jual Dexandara Perfume secara online
Anda boleh jadikan entry ni sebagai inspirasi

Nak lebih inspirasi dan sharing, jadi team member Oh Wanginya
InsyaAllah saya akan guide anda, selagi anda sudi dibantu

Ayu Rashid | 013 - 255 0727


No comments: