Thursday, April 13, 2017

Buat Duit Raya dengan Dexandra

Hi semua.

InsyaAllah, kita akan sambut Ramadhan pada 27/5/2017 (Sabtu)
Hari mula-mula cuti sekolah, terus kita sambut Ramadhan.




Raya Aidilfitri pulak insyaAllah pada 25/6/2017 (Ahad)


Cuba kita kira berapa hari lagi nak puasa & raya.

Puasa: 43 hari lagi
Raya: 72 hari lagi


Kita taknak cerita pasal ganti puasa.
Sebab saya yakin, kita tau tanggungjawab masing-masing kan.

Saya nak bercerita pasal duit.
Duit raya!

Sekarang, cost of living expenses makin tinggi
Cukup la kita cerita pasal harga makanan
Memang makin naik.
Kuih contohnya
Walaupun maybe harga masih sama,
Tapi ada certain tu, saiz atau kuantiti makin sikit atau kecik

Nyumsss, terliur i :P


Macam mana agaknya bulan puasa dan raya nanti?
Selalunya... harga akan berganda-ganda naik

Yelah, depa meniaga nak untung
Bila harga minyak naik, harga barang dan bahan lain akan naik
So, tak boleh la nak salahkan peniaga jugak kan jika harga naik

Kita tak boleh nak ubah situasi negara
Tapi, kita boleh ubah ekonomi kewangan kita sendiri.

Itu belum lagi cerita pasal duit raya 
Kalau anak sedara tak ramai takpe la
Kalau yang bertingkek-tingkek macam mana hahaha.
Belum kira lagi anak-anak jiran, anak kawan, sedara-mara, dll

Bab sedekah dan infaq pun of course nak jadi keutamaan kita
Lagi-lagi bulan Ramadhan, kita nak tambah sedekah dan infaq
Pahalanya berganda-ganda

Sebab tu, orang Islam digalakkan menjadi kaya
Or at least 'berduit'. 
Senang nak bersedekah dan berinfaq bila kita berduit

Memang la tak perlu tunggu kaya untuk bersedekah
Tapi, kalau ada lebih banyak duit kan lebih elok
More money more sedekah.
Jangan ler pulak more money more kedeks *gurau jer hehe.





SO, kepada sesaper jer yan nak carik duit raya lebih
Saya nak ajak korang berbisnes Dexandra
Dengan modal as Dropship sebanyak RM150
Korang boleh buat duit raya besar.


Nak bisnes untuk raya kenala mula sekarang!
Jangan la tunggu 29 Ramadhan baru nak bisnes.
Esok tu dah nak raya dah hehhee.

So, fast action fast result!

WA saya untuk sertai team Oh Wanginya
Ayu Rashid
019 - 989 8341




Image source: Google Image

No comments: