Monday, April 17, 2017

Masak-masak-masak.

Wah macamlah rajin nau masak hehee
Padahal manjang jer ulang tayang lauk sama!

Tapi betul la korang.
Tetiap hari kena masak, rasa tepu otak
Dah tak tau menu apa nak buat
Walaupun saya ni jenis 1hari  1lauk ajer
Ko takyah berangan nak makan 3.4.5 jenis lauk yer
Kalu hari tu sup ayam, sup ayam tu la sila hadap dari lunch sampai dinner
Takder maknanya nak masak banyak lauk
Atau petangnya tu nak masak lauk lain pulak



Biasa, kalau nizam ada lagi ler tak masak terus
Kekadang masak untuk lunch.
Malam makan kat luar
Bekfes memang tak masak la hahaa
Kesian nizam dapat bini cam i kan
Redho jer la, bab masak i memang berat tulang
Tapi bab lain insyaAllah agak ringan la tulangku heh!

Sejak ada Nek Jah dan adik saya kat sini lagi ler
Pening nak masak apa
Dorang memang la tak kisah makan apa pun
Tapi, rasa bersalah pulak
Gitu la tetiap kali dorang datang sini
Kene gigih pikir nak masak apa
Hari-hari masak... letih dan erkkk stress rasanya huhuu


Skang ni, kalau asik makan kat luar jer atau tapau
Memang pengsan la
Makanan semua mahal huhuuu
Bulan puasa nanti konfem rega makanan minuman melambung naik
Sedia la duit bebanyak nak merambang mata kat bazar ramadhan


Tengok gambar buah ni, teringin pulak huuuuhu
Pepetang camni, makan buah best jugak kan

Haha, entry merapu uols
Petang baru naik SOHO nak update blog
Pagi tadi gigih kemas bilik master yang adik saya duduk
Esok kemas pulak bilik paling kecik 

Jumaat ni Nek Jah dan adik saya dah nak balik kg
Sunyi la rumah ni nanti
Hmmm... macam mana la saya nak handel anak-anak semua
Takutnya kalau Ayra masih berterusan bertukar waktu tidur
Kalau dia meragam macam mana...huuuhuuu

Apa pun
Semoga semuanya baik saja dan dipermudahkan.
Amin.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...