"Saya nak bisnes tapi bizi ya hampun!"

Haaaa, ni sindrom mak-mak la kan
Tak kesah la mak yang bekerjaya atau surirumah
Nak sangat bisnes untuk tambah income
Tapi, bizi ya hampunnnn.

Macam mana nak bisnes ni?

Mana nak buat kerja hakiki kat opis
Mana nak bisnes part time
Mana nak uruskan family
Mana nak masak, mengemas, etc

Kadang mandi pun laju-laju kena siap
Makan pun sumbat-kunyah-telan lelaju

Haii... baca list kat atas pun dah rasa penat
Dah tu, macam mana nak bisnes ni?

Well, nak seribu daya!
Selit jer masa, sikit pun jadik ler
Sesambil pegang handphone
Boleh jer bisnes online
Cara yang paling pantas ialah guna instagram
Takyah nak menceceh membebel menaip pepanjang
Papp... masukkan gambar dan info jer
Cuma... kenalah konsisten kan.
Bukan sebulan sekali update IG tu
Hahhaa, tak mengata orang, tapi mengata diri sendiri!
Sebab saya tak aktif IG

Cuma, saya guna blog dan fesbuk untuk bisnes
Sebab setakat ni masa saya still manageable lagi

Ni sharing untuk korang yang busy dan nak cepat
Haa, instagram sesuai sangat.

Then, kalau tak tau nak bisnes apa
Bisnes jer produk yang ada demand sepanjang masa
Bukan produk bermusim orang nak
Dan juga produk pakai-habis
Yang mana, repeat customer akan sentiasa ada
Cuma sekali lagi nak tegaskan: kena konsisten!

Tak kesah la korang nak bisnes produk apa pun
Percayalah, dengan pengurusan masa yang baik
Dan cukuplah korang pandai curik masa sikit pun
Berbaloi-baloi buat bisnes part time secara online

Tak tau nak bisnes apa?
Meh, jadi dropshipper Dexandra dengan saya
Let me guide you, as long as you nak buat duit

Kalau saya yang sendu ni boleh buat
Korang lagiiii la boleh.

Ikutkan bizi dan tak sempat, saya pun sama jugak
Kita semua ada masa 24 jam/sehari
So, terpulang kat kita, nak guna macam mana masa tu

Jangan cakap saya takder masa nak bisnes
Sadis tau takde masa ni
Sebab korang pun mesti tau kan
Saper jer yang takder masa?

Betul nak tau?

"Orang yang dah nazak jer yang takder masa tau"

hhehhee... jangan sentap, ini realiti kan?
Sebenarnya bukan takder masa atau tau cukup masa
Cuma kita yang kena bijak uruskan masa

Macam saya sendiri
Kekadang rasa banyak benda tak sempat buat dalam sehari tu
TAPI... sebenarnya saya banyak buang masa

Contoh,
Nak update blog.
Dah on laptop nih.
Tapi saya pegi merewang layan youtube
Haaa, pastu update blognya tidak!
Then, tak sempat update... mula la kata takder masa, tak sempat
Padahalllll....

Okey, jika nak bisnes mesti boleh punya
Di mana ada kemahuan disitu ada caranya

Nak bisnes sesama dengan saya, whatsapp
019 - 989 8341



Comments

Popular posts from this blog

De'Xandra Perfume: Top 10 Selling

Idea Deko| Dilema Rumah Sempit?

Resepi Solok Lada Original Terengganu