Saturday, May 20, 2017

Dekorasi Pokok Hidup dalam Bilik

Bilik ni sendat dah sejak letak rak tv dalam bilik
Rumah ni biliknya kecik-kecik, susah nak deko
Bilik kat umah flat PKNS seksyen 7 lagi besar
So, memang susah la nak deko-deko dalam bilik

Saya ni pulak jenis tak suka sempit-sempit
Tapi nak buat macam mana, dah umah sewa
Ini jer mampu
Bilalah nak kaya nak buat umah sendiri sebijikk atas tanah sendiri
Dapat la buat bilik untuk setiap anak, bilik yang selesa
Wah berangan memang best! Hhahahaa

Hmmm... betapa saya berharap dapat pindah dari sini
Law of attraction
Saya tak suka dok sini, seriusly
Tapi fikirkan dania sekolah jer
Kalau tak, lama dah pindah dari Semenyih ni.

Okey, layan gambar je lah. Melalut pulak :P

 Dasatnya tahap blur saya snap gambar ni hahhaa



Letak rak tv ni kat hujung kaki katil, dekat tingkap. 




 Pokok buluh jenis kecik, cantik pokok ni dan erkk, very the survival uols haha
Hidup lagi, dah setahun lebih. Ni memang jenis pokok senang idop pun.



Atas almari solek



Tepi tu letak meja blaja dania-hariz.
Alah, dorang tak guna pun meja ni
Biasa letak dalam bilik kedua aka SOHO tu
Tapi, sejak beli katil queen ikea tu, dah tak muat nak letak meja kusi ni huhu.
Tu la kata, bilik kat umah ni kecik-kecik jer.



 Ni dah tukar cadar dari bilik SOHO masuk sini
Well, kena beli lagi beberapa lai cadar ikea ni hehe.



View dari pintu bilik.
Alahai sempitnya jadik. Ruang solat pun tepi katil jer.
Nak buat macam mana, nak letak tempat lain dah tak muat dah.

Bila tengok perabot-perabot kat umah ni
Especially perabot bilik, lama-lama dah semuanya
Nak beli baru sayang duit pulak
Kalau dekat ngan adik beradik ayu, buleh kasik dorang
Nak let go, alahai saperlah nak barang lama kan
Tapi, barang lama ni la elok sangat, kukuh kayunya.

Okey, nanti share gambar deko lagi yer
Sebelum saya delete dari laptop
Takat gambar camni nak simpan? Membazir storage jer hehe

Okey jumpa lagi, bye!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...