Monday, May 15, 2017

Make Over Bilik Dania aka SOHO - Dah Siap!

Bila dah siap, camni jer pun rupanya haha
Gebang jer lebih kannnn.
Macamlah gempak benau ko buat make over ayu oii
Ko yang over sebenarnya hhehehhee.

Seketul katil
Seketul side table
Erkk... tu jer pun benda baru
Tengok je lahhhh...

 Dah siap pasang katil, terus vacum, mop lantai dan pasang cadar baru!



 Bantal tak cukup gebu ni
Alahai, nasib tak baik sikit. Selai sarung bantal koyak jahitan tepi
Tailor jahit basi sikit sangat
Bukak jer dari plastik tengok dah koyak.
Apolah QC tak check ke. Kenalah jahit... erkk, upah jahit kot haha
Sebab koyak tu adalah dalam sejengkal lebih jugak
Tak kwase nak jahit tangan
So, kita guna 3 lai sarung bantal jer dulu.



 SOHO pun dah dikemas-kemas elok




Dinding hujung kaki katil, tempat awal-awal dulu saya letak SOHO kat area ni la.
Ni dah tak boleh dah, sebab sempit bila dah ber-katil queen.




 Masa ni tak pasang lagi side table.
Esoknya adik saya pasang



Inilah deko dengan side table dan decor items di atasnya.
Simple jer.




 Ber-essential oil dalam bilik
Rasa macam berada kat taman lavender gitew




 Flatlay katernya!








Bukan main berjuntai money plant ni.
Semoga panjang usiamu yer :P




SOHO area
Tempat mengais
Haaa, baru sejuk mata nak "menoleh ke belakang"
Sebelum ni, hazabedah dia punya semak bersepah tu.
Barulah ada semangat nak mengais. OCD person, camni la.



Atas meja saya mesti kena sentiasa kemas.
Saya tak boleh suanana sepah-sepah, serabut!
Zaman kerja dulu pun sama, segala doc yang tak pakai, mesti nak simpan.
Takleh lambak-lambak penuh meja. 

Next entry nak share lagi gambar saya tukar cadar hahaha
Well, gambar terkumpul lama macam ni la
Peram dulu, pastu by the time update blog, benda dah bertukar-tukar dah!
Ni dah kali kedua tukar cadar yer sejak berkatil baru dan bermake-over bilik,

Seminggu sekali, saya wajib tukar cadar
Walaupun dalam bilik yang saya tak guna.
Bukan takder keje carik keje, tapi saya jaga kebersihan
Selagi larat, saya akan buat.
Rumah bersih  jiwa tenang
GItew!

1 comment:

Zie Azi said...

kemas & tersusun, money plant tu pokok hidup ya?