Thursday, May 4, 2017

Mood Sharing Pasal Deko-deko is Back!

Lama tak cerita pasal deko-deko kan?
Padahal saya tau, most of visitors blog ni suka baca pasal deko
Deko rumah saya yang sendu itu hahaha
Dan juga gambar, info dan tips deko
Samada saya punya ilham sendiri atau copy paste keh keh keh 

Entries pasal deko-deko la yang korang suka kan?
Dan entries pasal deko-deko jugaklah penyumbang traffic ke blog ni
Rezeki dari Allah untuk bisnes dan servis saya buat pun
Tru entries berkaitan deko

Sebab tu lah, ayu dan entries deko berpisah tiada


Since most of entries deko saya dah tak kuar gambar 
Sebab yang saya dah citer dalam entry sebelum ni
Iaitu bila saya copy paste gambar dari fesbuk
Then tepek kat blog
Gambar pun tak kuar dengan jayanya!

Saya jadik frustrated dan sedih gilaaa tu
Kalau gambar bebetul saya cilok orang punya atau google ok jugak
Ni gambar saya snap sendiri dan most of it gambar rumah saya
Dah la saya tak save gambar-gambar tu

Wawaaa... mau kau tak frust menonggeng!

Kalau gambar-gambar tu ada lagi dalam simpanan takpe la
Saya sanggup bertabah edit semula entries yang tak kuar gambar tu
Re-upload the photos walau banyak mana entries sekalipun

Tapi... apakan daya
Terlajak delete gambar samada di hp dan tak save di laptop
Dan tak save kat tempat lain
Inilah padahnya. Entries takder gambar huhuuuu.


So, since skang dah ada semula mood deko-deko
Sekali harung nak mengemas rumah yang tongkang al-pecah
Yelah sejak mengandung dan bersalin Ayra
Saya tak dapat berkemas rumah sangat

Dan alang-alang nak berkemas ni
Dengan dah dekat nak puasa dan raya
Kita ambik la balik roh nak deko-deko dan berkemas
Pastu, sekali harung share la kat blog

Walaupun deko rumahku sendu dan barang murah ajer hehe
Nak tunggu rumah lawo, rumah sendiri dan barang mahal
Bila kurun tatau la mampu semua tu.

Apa pun, syukur apa adanya
Sederhana tapi sempurna dah
Bersyukur nikmat yang Allah bagi ni
Selalu memandang ke bawah, jangan nak pandang atas je
Baru kita tau, betapa banyaknya rezeki Allah bagi
Ni tazkirah untuk diri sendiri nih :)

So, saya akan bermula semula sharing pasal deko-deko
Semoga sikit sebanyak dapat kongsi tips dan inspirasi
Terima kasih la sudi baca blog saya ni
Dah baca blog ni, sudi-sudilah jadi customer dan rakan bisnes hehe
Buleh kita sama-sama kongsi rezeki
Dari rezeki bisnes Allah kasik la saya beli barang-barang deko tau
Jarangggggg saya mintak duit nizam nak beli barang deko dan shopping

Sebab tu la surirumah perlu ada income sendiri
Haaa, mudah tau nak penuhi napsu deko bila ada duit sendiri
Keh keh kehhh, matikler matlamat bisnes nak shopping
Yelah, reward tu... reward
Bisnes sungguh-sungguh, shopping pun sungguh-sungguh :P



Kita ambik mood nak share pasal deko-deko
Tunjuk gambar kain langsir cap Nagoya
Ni gambar kat Nagoya Shah Alam
Saya pegi sana bulan Mac lepas


Ok, rerajin la bukak blog ni tau
Roh deko-deko dah menggebu ni.
Tunggu deko-deko entries tau!

No comments: