Monday, June 19, 2017

Cantikkan 'gubahan' Fiddle Leaf Fig & Monstera

Sambungan entry semalam
Kita kembang-kembangkan dedaun fiddle leaf fig & monstera
Biar depa nampak merimbun dan banyak daunnya.


 Ni baru kembangkan sikit-sikit. 



Nampak yang dahan bawah tu kuncup lagi
Kan tak lawa kalau kita biarkan daun dia kuncup camtu
Maka, gigihlah mengembangkan daun-daun yang ado



 Tengok pucuk dia, sebijik macam pokok idop
Berbaloi beli walaupun rega rasa nak terentap jantung hahaha



 Daun-daun tua pun macam real.
Patutlah pokok ni jadi viral sebab menggila orang beli
Manjang sold out kat outlet ssf.


Ni saya buat perbandingan dengan fiddle leaf hidup
Ni sepokok lagi pokok saya yang masih survived till today
Ada 5 lai daun uols hahaha

Kaler dia nampak lagi cerah due to lighthing berbeza dengan gambar pokok artificial tu
Dan beza dia jugak pucuk hidup ni nampak macam pink sket.



 Setelah daun dikembangkan dengan jayanya
Kan cantik tuuu :P





Dah siap kembangkan, kita sumbat ajer dalam bakul
Dah siap!


Ni pulak, kita kembangkan dedaun Monstera pulak.




 Mulakan dengan bahagian daun paling luar sekali


 Kembangkan sampai dapat bentuk yang cantik ikut mata korang



Tengok daunnya, real sangat kan?





Dah siap!

Aisehhh gambar blur la pulak hahaa
Nanti saya share, macam mana nak deko-kan monstera ni dengan beberapa jenis pasu
Pasu atau bakul mainkan peranan untuk cantikkan lagi pokok hiasan kita
Tak letopsss la kan kalu semata guna pasu sediada ni
Kena la style-kan sikit atau tukar-tukar bekas untuk nampakkan kelainan

Jumpa lagi!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...