Tuesday, June 20, 2017

DIY Gubahan Bunga | Monstera - Bakul dan Deko

Sambungan entry semalam.
Senang jer nak nampakkan kelainan untuk deko items bunga ni
Tukar jer bekas isi bunga atau pokok tu, berubah la rupa dia
Macam kita jugaklah
Hari-hari tak pakai maskara, tetiba pakai
Haa.., mesti nampak kelainan
Sesilap orang kata "eh, ko buang tebiat ke"
Hahhaha. Contoh macam tak mecing jer kan?

Tak perlu berbelanja lebih, kita tengok ajer
Apa jadik dengan monstera ni bila cuba letak dalam 4 bekas
Nanti antara 4 tu, ada la yang paling sesuai gitew.


Ni pasu asal monstera



3 pasu sediada, dan bakul tu baru beli



Cobaan pertama.
Tak cantik, sebab pasu ni kecik sangat *ngam-ngam
Tapi, tanah pokok tu still nampak, so tak lawa



Cobaan kedua
Ni ok sikit banding yang atas, sebab pasu ni besar sikit saiznya
Boleh laa... tapi mata saya ni cerewet, still tak sesuai katernya
Kita tukarrr lagi!



Cobaan ketiga
Ini ok-ok jer. Kalau pasu ni semua putih, lagi cun
Dari segi saiz pasu dah sesuai dah dengan monstera ni

Nak tukar lagi kasik yang lagi mecing. 
Maklumler dah ada bakul baru kaaannnn haha
Memang beli nak letak monstera ni pun sebenarnya :P


Haaa, kan dah serasi bersama gitew


Tapi, since bakul ni agak tinggi, monstera tu macam tenggelam sini
So, kita ejas sikit kedudukan dia

Ambik jer apa yang ada kat tepi masa buat keje ni ehhe
Ni plastik parcel, gunakan ajer!


Jangan susahkan benda yang senang, kita sumbat ajer haha
Plastik parcel sekali dengan consignment note aku sumbat
Dasat tak tahap kemalasan dan nak cepat ni?



Dah siap!



Ada kawan saya tanya, cantik tak daun monstera tu?
Ada macam pokok hidup tak?

Yes!
Jawapan saya begitulah
Memang cantik, berbaloi dengan harganya

See, pucuk dan daun tua dia, memang nampak cun dan perfect
Pastu, kualiti dia pun ok sangat

Saya dah tengok yang kat Nilai 3
Tapi tak secantik ssf punya
Tapi, kalau nak jimat bajet, ok jer cap Nilai 3 pun
Asalkan monstera, belasah jer hehehe.
Ok la daripada berterusan jadi #PembunuhPokokBersiri kan?
Kita layan yang artifical pulak, senang nak jaga
Lagi-lagi dah ada baby ni, kena carik benda yang mudah nak menten.



Saya letak kat mana monstera ni?










Sejuk mata mandang. Suka!



Bakul dan monstera ni saya beli tru personal shopper
Nak ajak nizam pegi, tunggu kucing bertanduk belum tentu dapat pegi
Dia taknak pegi? Apa ada hal
Bini dia layan jer la shopping tru personal shopper hehehee.

Okey, nanti ada sharing lagi pasal pokok dan deko-deko.
Kan dah minggu nak raya ni, mesti korang suka entry deko-deko kan
Walaupun dekonya nan hadooo, sepah deko ado laaa.
Malas nau-nau sejak dah bersalin ni

Jumpa lagi!

No comments: