Tuesday, June 20, 2017

Idea Deko Pokok Jurai-jurai

Saya ni peminat tegar money plant
Tapi pokoknya asik ler mati
Kalau panjang umur pun, pokoknya macam bantut jer
Macam tuan dia jugak, tak memanjang ahahha
So, nak tunggi pokok tu berjurai-jurai, memang jenuh la
Makanya, layan ajer lah pokok jurai-jurai artificial pulak

Ini beli sekali dengan monstera & fiddle leaf fig
Dah bagitau dalam previous entry kan



Jom, kita style-kan pokok jurai ni dalam #SOHOAyuRashid


Kita just pakai konsep sangkut jer kat dinding haaha
Guna benda alah ni jer, apa nama pun i tata lah hehe



 Lekatkan benda alah ni dulu
Nak letak wall shelf, malas pulak nak kena beli dan drill bagai
Pastu, kalau nak alih kedudukan workstation pun dah susah dah
Nanti tak sesuai pulak kan
Kang nak alih wall shelf tu, ada aku kene sekeh kepala ngan nizam ahaha
So, buat konsep gini sudah!
Lagi pun, saya jenis cepat bosan, nanti mudah nak alih-alihkan pokok ni
Haa, prektikal gitu konsepnya



 The tangkainya



 Dah siap!



 Ranting-ranting pokok ni, pepandai la ejas yer
Nak menjalar tang mana dan bagaimana, asal cantik di mata sendiri


The whole view







Review pasal pokok ni dari saya ialah cantik dan puas hati
Harga RM25 tak silap (harga bukan ahli) dan tak termasuk pos + upah PS la

Saya ada beli jugak daun jenis macam ni kat Nilai 3
Sebijik sama, cuma saiz yang Nilai 3 jer lagi besar.
Cantik jugak. Harga dah lupa. Hehehe
Beli pokok tu masa pegi Nilai 3 nak beli bunga telur untuk majlis cukur jambul Ayra
So, lagi awal la dari beli SSF punya ni

Nanti saya tunjuk yer

Beli kat mana, tak kesah pun, asal pandai memilih
Kena tengok pokok tu nampak real ke tak
Ada bajet, kita beli yang mahal, kalu tak berapa ado bajet
Cap Nilai 3, or memana kedai pun ok!
Gitew


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...