Sunday, June 18, 2017

Pokok Artificial & Bakul Viral

Pokok apa yang viral tu?
Tak lain tak bukan, fiddle leaf fig aka ketapang brazil & monstera
Dedua ni dari SSF

So, saya pun beli la jugak melalui personal shopper
Ni bulan 5 lagi, baru nak share sini
Skang dah berhabuk pun hahahaa
Lepas balik dari kampung raya nanti baru nak lap or cuci terus
Kalau lap skang, by the time balik dari kampung dah bersawang semula
Tak menahan la habuk, tak kwase nak menjaganya

Ni saya share gambar masa pokok dan bakulnya baru sampai.

Ada 4 items saya beli
Fiddle leaf fig, monstera, pokok jurai-jurai (semua SSF punye)
dan bakul (tak ingat dari mana, nanti update)


Meh kita keluarkan dan snap gambar satu per satu

Fiddle leaf fig



 Monstera



Pokok jurai-jurai
Yang beli sebelum ni, jenis daun semua hijau, ni ada putih-putih sket
Saiz sama. Comel jer



Bakul ni untuk letak fiddle leaf fig

Nanti saya share gambar pokok-pokok ni yang dah 'dikembang-kembangkan' daunnya
Haa, dah beli tu kenalah kembangkan daunnya, baru cantik
Jangan la biarkan kuncup macam dalam plastik tu
Tak lawa nanti, rugi beli tau.

Nanti saya share yer, sekali dengan saya letak dalam pasu terus.
Buat entry pepanjang, rugi hahaha
Sebab nanti dah takder benda nak share hahaha
Ok bye!

PS: Harga jangan tanya, saya dah lupa. Dah 3x czer urat banyak putus oiii, nyanyuk terus hahaha. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...