Thursday, August 10, 2017

Gambar Konvo Paling Rare!

Pagi Sabtu minggu lepas, kitorang bawak Alish pegi tumpang tadika lain untuk sesi bergambar konvo.

Al-kesahnya Alish absent masa sesi penggambaran kat tadika dia belajar. So, atas ehsan pihak tadika dan photographer, dorang arrange semula sesi bergambar tu dengan tumpang sesi bergambar tadika lain.

Plan asal Alish & papa dia jer pegi. Tak kwase lahai nak pegi bersiap pepagi nak angkut baby kannn. Dah ada baby memang malas nak keluar. Dok umah lagi selesa dah la dengan cuaca panas skang ni. Dania pulak ada kelas tambahan sekolah agama untuk UPKK.

TAPI...pepagi hari lagi Alish dah cakap, kalau mama tak ikut, Alish taknak senyum (masa bergambar tu laaa). Ehh, sabor je lah aku budak ni. Sudahnya terpaksa la lelaju bersiap kena ikut sama. Ummi (pengetua tahfiz tu) dah call, tanya kat mana. Haaha kitorang baru tengah bersiap.

Sampai jer sana, saya dan Ayra dok dalam kete jer. Nizam ajak turun tengok, malas aku pepanas ni hahaaa. Dah la Ayra takleh tengok orang dia tak kenal, mula laa melalak.


Ehh, tak sampai 10 minit, nizam datang kat kete. Katanya kitorang kena bergambar untuk family photo. Since Alish takder bergambar dengan kengkawan kat tadika dia tu, maka digantikan dengan family photo.

Omg! Aku pakai dah macam bibik ngkoo. Hahahaha. Dengan muka serabai ajer, baju gelobos besor wawaaaa. Sib baik la terrsambar pakai lipstik kaler merah gituuu. Kalau kaler nude, lagi ler kebibikan aku terserlah. Ehh sesilap bibik lagi cun hahaha.

Dah la masa bergambar tu Ayra melalak sakan hahaha. Memang dalam gambar nanti, terjadilah kejadian gambar konvo tadika paling rare: baby iaitu adik kepada pelajar menangis atas dukung emaknya.

Dah dalam kete elok jer main dengan abangnya. Memang Ayra ni anti social sungguh! Maklumlah dunia dia dengan kitorang jer.


Haaa... bibik sangat kan? Takper keyakinan diri tu tinggi, sebab berani upload dalam blog hahaha. Tq laaa samsung sbb jadikan mukaku floles walaupun hakikatnya nan hadooo.

Till then, jumpe lagi!
Ps: gigih update blog guna hp sambil riba ayra dan bergilir sambil baring. Aduhaiii. Jap lagi 8.30pm ada kelas IG ni day 2 ni. Tatau la apa jadik huuu. Ayra asik meragam jer sebab selsema dan batuk. Stress mak 😅

8 comments:

Anonymous said...

Kesian awk tak ckup masa yer sejak ada ank kcik..samalah sy pun..nma ank kita pun sama ..ayra

Anonymous said...

Ok dahtu muka ayu..mana ada macam bibik..

Anonymous said...

[url=http://20mg-cheapesttadalafil.com/]20mg-cheapesttadalafil.com.ankor[/url] 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/

Anonymous said...

[url=http://20mg-cheapesttadalafil.com/]20mg-cheapesttadalafil.com.ankor[/url] 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/

Anonymous said...

[url=http://20mg-cheapesttadalafil.com/]20mg-cheapesttadalafil.com.ankor[/url] 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/

Anonymous said...

[url=http://20mg-cheapesttadalafil.com/]20mg-cheapesttadalafil.com.ankor[/url] 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/

Anonymous said...

[url=http://20mg-cheapesttadalafil.com/]20mg-cheapesttadalafil.com.ankor[/url] 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/

Anonymous said...

[url=http://20mg-cheapesttadalafil.com/]20mg-cheapesttadalafil.com.ankor[/url] 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/