Sunday, September 24, 2017

Balik Kampung

Hi semua, selamat berhujung minggu. 

Memang dah hujung pun, in fact mereka yang dok certain negeri dah mulakan minggu baru hari ini. Selamat bekerja dan selamat bersekolah yer korang. Esok InsyaAllah turn kami pulak.

Masih lagi bersiaran secara langsung dari rumah Ibu Mertuaku di Felda Keratong 7 yang aman damai dan permai. Suka suasana kat sini. Tenang dan nyaman jer. Walaupun musim panas sekali pun, suasana tu best ajer. Kalu hujan lagi ler, rasa taknak mandi, sebab air sejuk macam air batu. Nampak sangat kekambingan disitu hehee.


Ni view kat laman rumah mak abah Nizam. Selalu Dania & Hariz mandi guna getah paip panjang tu. Tu getah atuk-nenek buat siram pokok. Dapat kat dorang, memang main air sakan laaaa. Petang semalam pun 2 beradiks tu mandi kat situ. Nak naik tu riuh rendah mintak ambikkan tuala. Geram betul!

Ragam Ayra pulak lagi tak menahan. Pantang nampak mama dia on laptop, mulalah dia pun sibuk jugak nak buat keje. Sudahnya, apa benda pun takleh buat huhuhu. Ni pun menaip atas katil sambil temankan dia tidur. 

Oh yer, baru sabtu lepas dia dapat 'menyusur' atas lantai. Tapi, masih lagi atas tilam la sebab kitorang tak letak lagi dia atas lantai. Bila dia nak 'keluar' dari atas tilam, cepat-cepat angkat atau tarik dia naik atas tilam semula hahaha. Over protected sangat!

Ni petang semalam. 
Saya sibuk ni buat keje untuk revamp blog, dia sibukkkk jugak. Sempat papa mama dia snap gambar dan video.






Eksaited kemahennn.




LAST-LAST... NI ENDING KESERONOKAN DIA TU!

Terlentang terus! Hhahah sib baik tak kene dinding
Kalau tak... haiyoooooo!


Petang ni InsyaAllah dah nak balik Semenyih. Malasnya lahai nak balik. Maka esok bermulalah rutin seperti biasa selepas 3 hari lebih kat kampung. 

Till then, jumpa lagi :)

No comments: