Food Review | Durian Crepe Meleley yang terasa-rasa duriannya

Saper suka makan durian? Haaa, bagus-bagus-bagussss.
Rugi tau kalau tak suka durian, hehehhee.

Skang ni nak dapat durian, susah pulak.
Jenuh jugak kalau lalu area Bangi meninjau orang jual durian tepi jalan
Biasanya ada tau, tapi bila dah craving nak makan, hmmm nan adoooo.

Takpelah, tak dapat durian sebijik yang fresh
Kita layan durian crepe

Dania suka sangat durian crepe
Kalau beli, pagi-petang-siang-malam dia makan
Selagi tak abes, dia akan ulang tayang makan
Peti ais kat umah ni memang jenis sejuk giler
Haaa, lagi la sedap rasa durian crepe tu, sejuk macam aiskrim

Beberapa minggu lepas, dia request nak durian crepe
So, saya pun beli la dengan kawan FB.

Beli 3 peket.
Pilihan saya dan Dania, SEMESTINYA Meleley Crepe Durian
Meleley Crepe tu nama brand tau
Saya kenal founder dia, iaitu Puan Azilah Talib
Kenal masa kelas Online Positioning (OP) dan Basic Storitelling Copywriting
Iaitu kelas Cikgu June Mohd Som

Ni saya beli dengan Agent Meleley Crepe, Puan Adilah
Nanti kat bawah saya bagi contact details Puan Adilah yer.


Haaaa, maaf la yer kalau gegambar sekalian ni menggugat selera korang
Tengok gambar masa upload ni, haku pun terliur sama ahhaha
So, meh la kita telan ailio secara berjemaah menyaksikan meleley crepe durian ni

3 paket sekali beli
Saya mintak Puan Adilah COD jer kat umah
Sebab beliau dok area Balakong tak silap, so still dalam coverage dorang untuk COD

Suka sangat Dania bila husband Puan Adilah datang hantar. Sebab dia memang craving dengan Meleley Crepe Durian ni.



Cuba tengok, boleh tahan besar tau dia punya crepe ni
Berbaloi dengan harganya.
Sebab tu ni dah kali kedua atau ketiga saya beli, lupa dah

So, bila saya repeat order, memang yang saya puas hati dan suka. Sebab bab makan ni saya boleh tahan cerewet jugak. 

Frankly talk, ni durian crepe paling sedap pernah saya beli dan makan.
Bila saya kata sedap tu, insyaAllah boleh dipercayai heehhe, kan dah kata saya cerewet bab makan. Walaupun tak reti masak dan tak rajin masak, tapi kalau makanan dibeli, mestilah nak yang sedap kannnn?



Haaa... jom kita buat post-mortem sikit hehehe
Kita tengok macam mana rupa paras isi dalamnya, yang sampaikan si Dania merengek-rengek suruh mama order hehe.



Hahh ngko!
Cuba tengok... tak puas hati dengan gambar ni? Zoom in lah lagiii.


See, betapa tebal isi durian dalam tu!
Durian pun masih terasa segar, dan takder la jadik macam terpenyek.

Durian kualiti elok, InsyaAllah, dah dok dalam tu berhari-hari pun elok lagi



Cuba tengok cream dia tu pulak.
Nampak tak dia punya banyak dan meleley-leley tu

Rasa dan amount antara durian dan cream tu memang seimbang

Kulit dia pun nipis jer. Cantik-cantik dan sedang elok jer untuk balut isi dalamnya

Sebab kalau kulit dia tebal, seriusly tak sedap jadiknya apa-apa crepe pun
Dah rasa kulit jer lebih kan...manalah sedap!

Bila makan tu kan
Dengan sejuknya... dengan kombinasi kulit, isi durian dan cream
Dengan manis dan lemak-lemak durian tu
Memang wallaaaa, syorga dunia sangat
Makan sikit-sikit dengan sudu, sambil pejam-pejam mata menikmati 
Hhahaha, aku kalau bab makan, memang over :P


Haa, memang rugi la kalau korang tak cuba Meleley Crepe Durian ni



Ehhh, selain perisa durian, ada jugak perisa lain tau:
  • Oreo
  • Blueberry
  • Strawberry



Kalau nak beli, boleh terus contact:

Facebook:
Puan Adilah Ahmad Fauzi


Sekian, review daripada saya. Yang suka makan tapi tak suka masak hehheee. 

Comments

Popular posts from this blog

De'Xandra Perfume: Top 10 Selling

Idea Deko| Dilema Rumah Sempit?

Resepi Solok Lada Original Terengganu