Thursday, September 28, 2017

Kalutnya Lahai...

Ramai surirumah nak bisnes. Tapi ramai yang rasa kekangan masa, so tak boleh buat bisnes. Maka, tunggu punya tunggu punya tunggu... hari berganti hari, minggu berganti minggu, tahun berganti tahun... kita masih tak 'berkesempatan nak buat bisnes, walaupun HANYA ONLINE BISNES yang boleh guna hp dan laptop ajer.

Haaa, pelik sangat tu kalau zaman sekarang orang takder smartphone dan internet. 

Bercakap tentang kekangan masa surirumah untuk berbisnes, memang saya tak nafikan pun. Lagi-lagi kalau ada baby. Ya Allah, memang diri sendiri pun rasa nak nanges dan give up. Kalau tak pikirkan kena carik duit sendiri, passion dan saya tak suka dok sesaja, memang saya dah stop dah bisnes sejak bulan Julai lepas.

Sebabnya, baby saya makin susah nak uruskan. Orang kata 'merappppp". Taknak berenggang langsung. Bila tinggal walaupun just ke dapur atau bilik air... atau depan mata dia pun bila saya bangun... mulalah dia melalak-lalakkkkk tak hengat dunia laa.

Ni update blog pun dah petang, dekat kul 6pm dia tidur. Ni pulak hujan lebat... bunyik bising, kejap lagi bangun la tu. Alahai, letih tatau nak kata apa dah. Nak nanges rasa. Syukurlah Dania & Alish dah boleh harap tolong jaga adik. Walaupun dia tetap nanges mencarik jugak, tapi OK laaa.

Banyak benda nak buat pasal bisnes dan blogging. Semua dok pikir dan compute dalam otak jer. Nak 'terjemahkan' dalam bentuk tulisan conteng-conteng kat kertas pun tak sempat. Pastu, ada pulak few ideas nak buat untuk kembangkan bisnes dan blogging service.

Hmmmm... tatau la macam mana nanti. Buat jer lah setakat mampu. Tapi being me, memang tak suka la kalau tak dapat buat apa yang saya dah biasa buat. Rasa macam loser pun ada jugak. Tapi, tak baik kan pikir gitu. Anak tu rezeki dan ujian. Tapi... letih wehhh macam ni. 


Okey. nak off laptop. Guruh oiii... kang sesia aku mati kejung depan laptop. Blogger tegar sangat hahahha. Till then, jumpa lagi, dan tak sabar tunggu designer siapkan design blog baru. Kot lepas tu semangat membara kan sampai kul 1am pun sanggup  berjaga update blog hehehe. 

No comments: