Monday, September 11, 2017

Re-schedule

Holaaa. 

Bersiaran di waktu malam. Menaip laju-laju. Banyak benda nak share kat sini, tapi kekangan masa dan otak takleh nak compute bila nak buat kerja dalam keadaan tak tenang. Hari minggu, ada jer masa, tapi asik nak ngendeng tengok tv laa, buat itu la, buat ini laa. Sedor-sedor dah Isnin semula dah. Huk alohhh...


Soon, bila ada masa saya nak share pasal review buku, makanan, masak-masak (ewah), pasal deko-deko, pasal pengalaman pregnant, bersalin czer, penjagaan semasa bersalin czer dan semestinya jugak pasal pengalaman bisnes dan kerja dari rumah.

Bila dah ada baby, semua benda nak kena ikut jadual si kecik tu haaaa. Mood dia ok, boleh la buat keja. Kalau ada papa, kakak dan abangnya, ok la jugak. Dia dah pandai nak main, nak dilayan macam princess ajer. Kalau berdua dengan mama ajer, haaa mula laaa. 

Adeh, huru-hara makcik. Rasa macam beranak sulung pulak, takder pengalaman nak handel heehhe. Maklum la, dulu keje, ada masa beberapa jam jer sehari ngan baby kan. Masa Alish pulak, baya-baya dia gini la kalau tak silap kakak jaga masa tu, konon bizi bisnes PB masa tu huhuu.

Harini, saya dah start jenguk semula IG, buat apa yang patut macam Unfollow dan Follow untuk tambah Followers towards 10k at least before bulan 12 ni. Kene buat sesungguh la IG ni, sebab kat FB rasa takder masa nak fokus buat content menarik. Merapu content tu boleh la, memang expert hahaha.

Banyak lagi benda nak kena buat, slow-slow la ikut kemampuan. Nak memecut macam dulu, belum nampak jalan lagi. Susah jugak sebab saya ni jenis buat keje nak kena proper. Tak reti la nak cincai-cincai. Tapi, nak tak nak, kena blaja kurangkan sikap perfectionist ni. Kalau dilayankan jugak, mati makcik oiii.

Till then, nak stop dulu. Adui lakiku bawak balik ayam dah dekat pukul 10pm. Malasnya lahai nak masuk dapur lagi, ikutkan mata ni nak tidur jer terus. Bukan senang nak Ayra nak tidur lena masa macam ni. Tu last dia tidur jam 4pm tadi, tu yang lena jer tidur sejak 8.30pm tadi. Dania Alish pun sanggup off tv sebab takmau adik terjaga. Hhahaha memasing takmau jaga adik kih kihhhhh.


No comments: