Thursday, October 26, 2017

Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah yang Sering di alami Bayi dan Anak Kecil

Biasanya la kan, bila ada bayi dan anak kecik, ada 4 masalah utama yang sering kita sebagai ibu bapa kena tabah hadapi iaitu:
  1. Anak susah nau nak tidur
  2. Anak tantrum, suka mengamuk golek-golek
  3. Anak kena demam, selsema dan batuk berpanjangan
  4. Anak sakit perut sebab masuk angin atau silap makan minum
Kegembiraan seorang ibu ialah bila bayi senang tidur dan tidur lena hehehe

Perasan tak, kebelakangan ni banyak produk yang berkaitan essential oil atau pati minyak pokok dikatakan boleh membantu menyelesaikan 4 masalah di atas jika digunakan secara konsisten dan dalam kadar yang sepatutnya. Sebab essential oil ni takleh sesuka hati nak campur atau guna. 

Image Google 

Kita tak payah pening nak blaja pasal essential oil, macam mana nak pilih essential oil yang sesuai, sukatan dia banyak mana, yaddaaa yadaaaa. Jangan buang masa ok! Sebab sekarang ni, kita boleh beli ajer produk berasaskan essential oil yang dah siap untuk guna ajer. 
Ada pelbagai jenama minyak pati di luar sana dan dalam banyak- banyak jenama ini saya suka pada satu jenama iaitu Tasneem Naturel. 

Balm Tasneem Naturel boleh selesaikan semua permasalah di atas jika disapu secara konsisten pada anak. Yang menariknya ianya berbentuk balm bukan minyak seperti produk essential oil yang lain.
Kenapa berbentuk balm? Ini kerana essential oil tidak boleh disapukan direct pada kulit anak, ada dos yang sesuai untuk kulit anak serta bayi. Balam tasneem sudah siap gunakan essential oil dos kanak- kanak.
Yang pasti balm tasneem ini tiada bahan kimia seperti paraben atau SLS yang menyebabkan keradangan pada kulit bayi. Balm tasneem hanya menggunakan bahan- bahan semulajadi seperti:

1. Essential oil mengikut jenis balm

Setiap balm tasneemnaturel mempunyai 7-10 essential oil yang telah dicampurkan mengikut dos bayi atau istilah dalam penghasilan minyak pati pokok dinamakan telah di ‘dilute’.
Setiap essential oil yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) yang mana sijil ini diperlukan untuk mendapatkan kelulusan KKM. Balm tasneemnaturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Beeswax

Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.
Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Bahan semulajadi ini dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

3. Shea butter

Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite.
Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

4. Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara adalah salah satu komponen dalam penghasilan Balm Tasneem Naturel. Minyak kelapa sudah terkenal dengan 1001 manfaat. Minyak kelapa dihasilkan daripada isi kelapa.

Balm Tasneem Naturel ini mempunyai 4 jenis.
  1. Calm Time
  2. Sleep Time
  3. Tummy Time
  4. CoughFlu Time


Calm Time Tasneem Naturel


Membantu menstabilkan emosi baik kepada bayi atau orang dewasa. Apabila disapu pada anak, ia akan merilexkan saraf anak yang menegang akibat tantrum atau sesi mengamuk tadi.
Kelebihan Calm Time adalah menyelesaikan masalah:
  • – Anak kuat meragam dan tantrum
  • – Anak kurang fokus
  • – Anak sering menangis
Malah ia juga berfungsi dan berkesan kepada orang dewasa.


Sleep Time Tasneem Naturel


Sleep Time Tasneem Naturel membantu memperbaiki hormon tidur anda atau anak anda. Minyak pati cedarwood yang digunakan dalam sleep time boleh mengimbangkan hormon tidur dan jaga.
Kelebihan Sleep Time adalah dengan menyelesaikan masalah:
  • – Anak susah tidur malam
  • – Anak tidak tidur lama atau nyenyak
  • – Orang dewasa yang tidur tidak teratur
  • – Masalah tidur malam bagi kanak-kanak atau orang dewasa


Tummy Time Tasneem Naturel


Tummy adalah balm wajib ada dalam setiap kit kecemasan anak. Saya gunakan balm ini semenjak anak lahir lagi sebagai minyak angin bayi.
Sekarang anak dah makan makanan pejal, masalah sembelit kerap berlaku. Sapu balm tasneem anak dapat membuang dengan senang.
Antara kelebihan Tummy Time adalah menyelesaikan masalah:
  • – Bayi sukar buang air besar
  • – Bayi selalu kembung perut
  • – Anak sakit perut
  • – Anak susah membuang air besar atau sembelit
  • – Orang dewasa / kanak-kanak yang sakit perut atau cirit birit

CoughFlu  Tasneem Naturel


CoughFlu juga wajib ada dalam kit kecemasan anak. Kita tak tahu bila anak akan terkena selsema atau batuk. Jika sudah ada tanda- tanda anda boleh kerap sapu balm coughflu ini.
Antara kelebihan Coughflu Time adalah untuk mengatasi masalah:
  • – Batuk malam
  • – Susah bernafas kerana selesema
  • – Selesema dan batuk
  • – Anak nak mula demam


Harga Balm Tasneem Naturel
1 botol - RM49
2 botol - RM98 RM88 (jimat RM10)
3 botol - RM147 RM125 (jimat RM22)
4 botol - RM196 RM157 (jimat RM39)

Harga tidak termasuk postage
Jenis balm boleh pilih atau campur

Dengan harga mampu milik mengikut bajet dan keperluan jenis balm, anda boleh hubungi saya selaku Agent Balm Tasneem Naturel di Whatsapp: 019 - 989 8341

No comments: