Thursday, October 19, 2017

Dekorasi | View Beranda

Menyambil layan cuaca panas sampai sakit kepala nak migrain. Panas ya ampun. Sambil tunggu nak maghrib, update lah 1 entry.

Kita layan gambar beranda rumah sewa kami kat Semenyih. 

Ada kawan kat FB kata beranda ni macam besar. Yup! Boleh la dikatakan besar. Kira tahap berpeluh sakan la kalau menyapu. Almaklumlah sana pun boleh tahan tahap sauna tu. 

So, cenggini beranda tu. Sebelum ku delete semua gambar ni, simpan sini buat memori daun pisang 🤗


Meja kusi dan pot itam tu kitorang simpan dalam rumah. Takut ilang oihhh. 




Ni view bila berdiri kat grill sliding rumah. Area kusi meja ni kat belah kiri la bila berdiri kat pintu sliding kuar-masuk tu.


Ni ruang belah kanan, bertentangan meja kusi itu tadi. Wow ayat!


Haa... tengok ni senang. Takyah sesusah nak imagine caner kedudukannya.



Gate tu jadi tempat sidai kain besor-besor. Senang kering sebab mengadap cahaya petang.


Budak ni semangat gila bila papa dia pasang meja kusi tu. Esoknya tu, menyebuk sama mendeko beranda ni. Gigih dia menyapu. Boleh tahan bersih tau dia menyapu.


Haaaa... sampai ke luar pagar dia sapu. Saper nak buat menantu, boleh la chop!
Rajin boleh tahan. Cuma manja terlebih. Anak bujang nan sorang katekan 😂

Okey tu jer. Bye!

No comments: