Wednesday, November 22, 2017

Blogging - Kemaskini Labels

Hi semua.
Semalam tak update blog. Mengadap blog, tapi tak buat entry sebab dok gigih edit Labels kat blog. 

Image Source: Google 

Lama dah sebenarnya nak edit Labels dan check semula entries lama. Tapi tabiat suka menangguh, macam ni la. Bila rasa dah wajib buat, baru terhegeh-hegeh nak buat.

Since dah guna template dan layout baru yang sis hawa dah buat, kenalah terus edit labels, biar bersesuaian dengan blog niche yang saya sedang plan nak buat untuk 2018.

Bila ada baby ni, dan ada mak sekali kat rumah, family makin jadi keutamaan. Ikutkan letih, memang nak on laptop pun malas. Bila baby dah tidur pukul 10.30pm ke atas tu, baru boleh buat kerja. Itu pun, in between bila ke dapur... tengok dapur ada sebijik dua cawan tak berbasuh, saya basuh dulu. Ehh, tengok meja macam tak kemas, saya kemas meja dulu hahhaa. Kekadang tu, siap menyapu lantai dapur dulu.

Itu yang setengah jam atau sejam baby dah tidur, saya dah on laptop pun, belum tentu saya terus duduk kat workstation buat keje. By the time pukul 11pm+ tu, saya pun dah ngantuk. Tapi, tahan jugak mata.

Dah la saya jenis suka mandi malam. Bila baby dah tidur, saya mandi. Baru rasa segar dan selesa nak buat kerja then tidur. 

Malam tadi, dah almost siap edit Labels kat Link List (bawah header tu haaa). Nak letak sesatu entry bawah Labels mana pun konpius hahaha. Adui, dah la rasa semua benda penting nak dijadikan Labels. Kecelaruan sungguh tau :D

So, buat masa ni, Labels link list yang saya letak ialah:
  • Home
  • Personal
  • Parenting
  • Dekorasi
  • Review
  • Resepi
  • Kerja dari Rumah

Lepas ni, mungkin ada perubahan lagi. Ada lagi nak letak Categories kat bahagian Gadjet, untuk Dexandra (all categories berkaitan Dexandra kat situ jer nanti, senang orang nak carik info). Pastu, Categories lain untuk misc entries.

Semoga rajinlah jer, sebab lepas ni plan nak check entries lama. Mana-mana tak perlu tu, saya nak buang ajer. Uikss, takleh blah baca entries lama, rasa nak nyorok bawah meja jer bila baca hahhaha.

Well, seiring masa... semua akan berubah kan? Termasuklah cara penulisan kita. Lepas ni, jangan terkejut bila saya menulis acah-acah bagus jer hahaha. Sebab nak sharing yang bagus-bagus ajer tau, biar blog ni jadi blog bermanfaat untuk semua pembaca, dapat jadik manfaat dan saham dunia akhirat. Bila saya dah takder nanti, semoga penulisan saya jadi sungai pahala yang mengalir. Amin.

Apa pun, terima kasih atas kesudian korang baca blog picisan ni. Alhamdulillah, PV dah makin meningkat. Sukaaaa :P

2 comments:

sis gee said...

yeayy..keep bloggging!

Irda Garmin said...

CANTIK blog kak ayu ,,,macam tuannya..heheh