Sunday, November 19, 2017

Ruang Menonton Ringkas dan Practical

Ruang menonton kami, sangat practical dan simple
Sinilah tempat bergolek saban hari
Memang fully utilised
Sebab tu lah, deko pun kena simple ajer
Lagi pun, saya memang tak suka deko sarat
Sesak mata mandang. Tak minat!

Dan, saya memang asingkan ruang menonton dan ruang tamu
Sebab taknak sopa cepat lenyek dan kotor haaha




Rak tv umah kitorang ni, dah sendu sangat.
Ingatkan dapat la cat semula masa adik datang.
Tapi, tak sempat nak cat, dia balik dulu dah huhu.
Macam cerah jer masa depan nak beli rak tv baru bulan Jan tahun depan
Since SSF kasik 50% discount untuk members yang sambut besday
Bulan Jan besday saya beli rak tv
Bulan Mac besday nizam beli wing chair 
Hahaaa, berangan jer mampu, beli tak mampu kottt.
Tapi, impian tu sentiasa ada yer hehehe.

Macam ni la keadaan rak tv kitorang.
Dah makin kuning kalernya. 

Dulu masa upah cat semula, kaler dia memang tak putih la
Kaler ala-ala cream sikit, so tak lawa sangat


Tempat pegang kat laci-laci pun dah tertanggal dah.
Dalam laci tu, kebanyakan harta karun Dania Alish jer
Mana-mana mainan yang saya rasa semakkk mata mandang
Saya sumbat jer dalam tu haha
Bila la nak berkerajinan buat house cleaning ni.


Rumah kitorang ni, takder ber-deko mana pun
Tengok laa, buku dan mainan anak-anak pun letak atas rak tv
Kalau orang bebetul menghias rumah, memang tak letak gini haha

Konsep saya senang jer
Asalkan tak berselerak sangat, asalkan guna letak tempat asal
Saya ok jer.



Yang penting, mudah anak-anak dan saya nak guna satu-satu benda tu
Make it practical jer la
Ada anak kecik macam ni la mudah 
Takleh nak perfect sangat
Kalau sakit mata mandang pun, cubalah rawat sendiri hahhaa
Lepas main, suh dorang kemas
Kalau malas kemas, sila siap sedia mama amik plastik itam
Sumbat masuk dalam tu, setel!

Haa, mau anak berani nak buat sepah lepas main.
Dah main atau guna buku, sila kemas sendiri
Gitew!






Saya suka yang simple ajer
Dan paling penting, ada pokok dalam rumah
Both. Artificial plant dan pokok idop segan mati tak mau






Actually, ni gambar lama. Bulan Ogos punya haha
Dah sekian lama dah bertukar deko kat sini
Kalau korang follow fb dan IG, mesti dah tengok sikit
Nanti saya share yang dah alih-alih sikit tu haaa.

So, kat blog cuma tayangan dekorasi basi hihi
Takpelah kan. Janji korang suka entry deko
Mana-mana ada gambar, saya akan share
Cepat atau lambat
Dah ada baby, macam ni la.

Till then, selamat berhujung minggu buat yang bercuti
Dan selamat bekerja buat yang bekerja.

Bye!

No comments: