Thursday, November 30, 2017

Susun Atur Rak Buku

Pejam pelik, pejam celik... hari ni dah 6 hari cuti sekolah. Rasanya macam baru jer pergi sekolah dan tadika anak-anak masa minggu last sekolah hari tu. Cepatnya masa berlalu.


Bila cuti sekolah ni, inilah masanya nak buat housekeeping kat rumah. Mula-mula kena setelkan dulu area rak buku anak-anak. Wahh, macam ramai jer bunyiknya tu hahhaa. 



Masa dah peksa akhir tahun tu, saya biarkan ajer area rak buku ni bersepah-sepah. Malas nak kemas sebab dah alang-alang buku teks dah nak hantar, dan dapat buku baru. Plan tu memang ada la nak berkemas kat area rak buku ni. Tengok la macam mana mengerikannya kat area ni haha.



Rak atas tu buku-buku Dania. Bawah pulak tempat letak beg Alish, A4 paper, kertas dan document nizam punya, dan barang-barang ntah apa-apa ajer. Semua main letak ajer!

Laci berpintu tu pulak, lagi menakutkan isi dalamnya. Macam-macam ado. Haduih, sejak ada baby ni, hilang segala aura nak berkemas sungguh-sungguh dan bersusun atur. 


Area ni pun alahai, tak kurang bersepahnya. Ni Alish suka sangat ambik buku. Takpleah, dia pun suka belek-belek buku. Dalam bekas kaler cream berbunga biru tu, saya punya perfumes hahaha. Tu semua beli sejak Dexandra Clearance Sale & YES 2017. Perfumes pun nak kena buat susun atur jugak, dah bersepah-sepah dah. Dalam bakul bedak Ayra pun ada saya sumbat situ hehehe.


Mengemas area rak buku ni, saya suruh Dania & Alish buat. Haa, rajin pulak budak berdua tu, sebab upahnya nak pegi main umah Mak Long. Sekali, bila dah siap berkemas, hujan hahahha. Kesian tak dapat pegi main hihihi. 

Dan inilah hasilnya! 5 plastik hasil buangan. Tak tau laaa, ni Dania & Alish punya keje. Saya pun tak tau apa yang dorang buang ni. Jangan buang documents papa dorang sudah :P


Buat masa ni, belum lagi saya sendiri kemas pulak. Bila Dania Alish dah berkemas tu, ok la. Senang kerja saya. Nanti dah siap semua saya share kat sini. Macam mana saya buat susun atur rak buku.

Till then, jumpa lagi!

1 comment:

Sheila Adziz said...

Cptnya berlalu xperasan dh 6 hari. Ank2 akak duk umh jer. Akak lak bz study. Mgu ni blk lewat sj. Xdan nk pk hal ank2. Cian gk mereka.