Tuesday, January 23, 2018

Kayliz Granola Oat Solusi untuk Bukan Penggemar Oat

"Saper kat sini tak suka makan oat, cer angkat kening macam Kak Ziana Zain sikittttt".

Nak pecah rahsia ni, syyhhhh... Kak Ayu lah antara yang tak makan oat! Jangan kan nak makan, dengar perkataan oat pun dah trauma hehe. Bukan saja tak makan oat tau, susu pun Kak Ayu tak minum. Dah tu, macam mana nak sihat dan fit kan?


Then, bila Kak Ayu tau Kayliz Granola Oat adalah oat yang dihasilkan dengan campuran bahan yang menyedapkan rasanya, Kak Ayu terus rasa teruja nak cuba. 


Al-maklumlah, Kak Ayu ni dalam fasa nak turunkan berat badan. Dah nak masuk setahun bersalin baby ketiga, berat badan tak turun-turun lagi ke 49kg. Sekarang berat badan Kak Ayu 53kg. So, Kak Ayu nekad nak cuba Kayliz Granola Oat. Manalah tau kalau konsisten makan oat ni, then exercise, jaga makan, boleh la turunkan berat badan. Baru la dapat melaram macam dulu. Wah impian hehhee.


Kayliz Granola Oat ialah produk dihasilkan oleh Bumiputera, iaitu CARE LIZ RESOURCES yang beroperasi di Negeri Sembilan sejak 16 September 2015. 


Kaylis Granola Oat boleh membantu:
  • Menurunkan kadar kolestrol dalam badan
  • Menyihatkan jantung
  • Menyeimbangkan kadar gula dalam darah
  • Memberi tenaga 
  • Membina tulang yang sihat


Dalam brosur ni, kita boleh baca Ingredients  di dalam Kayliz Granola Oat iaitu oat, sweet potato (ubi keledek ungu), chia seed dan madu.


Setiap bahan tersebut mengandungi khasiat yang sangat baik untuk badan samada dari segi kesihatan dan kecergasan badan. Rasanya pula memang sedap dengan kombinasi keempat-empat bahan tersebut. 


Packaging Kayliz Granola Oat ni memang menarik, kedap udara dan tak hancur kalau di pos atau kita nak bawak pegi ke mana-mana ajer atau untuk travel sekali pun.


Lepas ni, boleh la bawak jer Kayliz Granola oat ni untuk kita jadikan sarapan, snek atau nak makan bila kita nak cepat atau on-the-go. Anak-anak pun boleh makan oat ni tau, so kalau anak suka makan jajan tu, haaa apa kata kita kasik jer makan Granola Oat ni. Kenyang dan berkhasiat gitu.


Kak Ayu tak minum susu tau, even soya sekali pun! So, Kak Ayu just makan ratah ajer, macam makan kacang. Layan makan sambil tengok tv, sedor-sedor dah abes semangkuk hehe. Oat ni rangup dan sangat sedap!



So, takder masalah lagi dah untuk bukan penggemar oat untuk makan oat tau. Dengan adanya Kayliz Granola Oat ni, kita dah boleh menikmati oat dan mendapat khasiatnya.


Korang boleh dapatkan maklumat lanjut dan membuat pembelian Kayliz Granola Oat ni kat:

Facebook: Kayliz Granola Oat
Whatsapp: 011-10906902 / 019-6255010

Dikilangkan oleh:
CARE LIZ RESOURCES,
No. 1723, Lorong 40 Taman Villa Lavender Height
70450 Seremban,
Negeri Sembilan

7 comments:

Mat Min said...

Ramainya bagi review pasal Kayliz Granola Oat ni. kena try nanti ni!

shalimar yusof said...

kite la bukan penggemar oat tapi dah jtuh ngn granola nehh

Lea Azleeya said...

Bestnye. kena cuba jugak ni..

Puan Wawa said...

sedap, serius sedap.. makan dengan susu best..")

Husniey Husain said...

Minggu ni memang duk ulang makan ni je pagi hari, hehe kena order pulak dah ni stok dah nak habis

Kak Yong said...

Eh kita samalah. Tak mkn out dan tak minum susu. Sebab tu kita jdkan Kayliz Granola ni sbgai snack. Ngap ngap dpn laptop sedor2 dah habis. Serius best.

Zuhaira Nasrin said...

granola kayliz memang lain dari yang lain. sedappp!