Friday, January 12, 2018

KELEBIHAN SETIAP EO DALAM BALM

Hari ni saya nak share kelebihan essential oil (EO) dalam setiap balm Tasneem Naturel. CF-Rub (formerly known as Coughflu Balm) boleh kurangkan suhu demam. Ada tea tree untuk bantu kuatkan antibodi. Tea Tree  merupakan antibiotik terhebat dan dikenali minyak pertolongan cemas.Sleep Time bantu untuk anak tidur lena. Ada cedarwood utk stabilkan hormon melatonin.Ginger dalam Tummy Time bantu masalah penghadaman dan memastikan keselesaan pada perut.
Frankinsence dalam CF-Rub dapat membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru-paru.
Fennel dalam Tummy Time dapat kurangkan sakit akibat kembung.Peppermint dalam Tummy Time boleh membuang angin dalam perut.


Lavender bertindak untuk memberi ketenangan, mood yang baik dan meningkatkan daya tumpuan.


8.Geranium dalam Calm Time dapat memberi rasa tenang pada anak-anak. Anak akan rasa selesa, so mood akan jadi baik.Lemon ada Vitamin C. Ia membantu mencairkan kahak dan memberi keselesaan pada bayi yang deman dan selsema. Kan biasa petua mandikan baby demam dengan lemon kan?Ylang ylang/ bunga kenanga adalah ubat penenang semulajadi! Ada dalam Sleep Time untuk kasi anak seronok tidur.

⁠⁠⁠⁠
Eycalytus atau minyak kayu putih dalam CF-Rub berkesan merawat alahan dan resdung. Ia juga dapat mencairkan kahak. Membantu merawat asma dengan bertindak balas dengan membran mukus dengan mengurangkan pembebasan lendir.Semoga sharing ini membantu kita membuat pilihan balm Tasneem Naturel yang mana atau SEMUA 4 jenis untuk dijadikan kit kesihatan dan keceriaan untuk anak-anak dan seisi keluarga.

Untuk maklumat lanjut atau pembelian, anda boleh terus hubungi saya:

Ayu Rashid 
019 - 989 8341 (Whatsapp / Telegram)

Images Source: Google Image

No comments: