Tuesday, March 13, 2018

Marvelous Massage Gel (MMG) yang Viral!

Bila sebut jer pasal minyak urut, ehh rasa macam dah tua sangat ler pulak Kak Ayu ni haha. Tapi, nak berangan muda lagi pun, dah tak boleh sangat dah, sebab panjang umur murah rezeki, tahun depan dah masuk umur 40 tahun. 


Bukan nak kata apa, sejak lepas bersalin anak ketiga kan, memang badan selalu lenguh dan sakit-sakit, terutamanya bahagian pinggang, pelipat lutut kaki kiri dan belakang tumit. Kalau dalam rumah tak pakai selipar, lagi ler terasa-rasa sakit kat tumit membawak ke tapak kaki. 


Ni mungkin effect bersalin czer kot, atau makan tak pantang, sentiasa busy tak cukup rehat atau simpton dah jadi remaja purbakala. Kalau ikutkan hati, rasa nak baring jer, taknak buat apa-apa kerja pun. AMBOI, banyak cantek hahaha. Takyah berangan la yer, sakit ke, sihat ke, kerja rumah dan uruskan anak dan keluarga tetaplah kena BUAT!


Lepas tu kan, Kak Ayu ni jenis tak suka nak pakai minyak urut bagai ni. Kalau minyak wangi suka haha. Minyak urut? Alahaiii, kalau terpaksa sangat barulah nak pakai. Itu pun aduii, rimasnya rasa. Melekit dan berbau tak best tu yang tak tahan. 


Then, Kak Ayu perasan lama dah jugak, ada kawan share kat FB pasal Losyen Urut MMG. Apa tu? Mula-mula tu tak ambik port pun, tapi yang saya ingat, botol dia cantik. Kaler putih & pink!





Haa, ni dia. Cantik kan? Kak Ayu ni bila benda cantik, lagi-lagi kalau kaler putih & pink, memang cepat jer ingat. See, kaler memainkan peranan tau kat kaum wanita ni. Pastu, bentuk botol dia pun cantik. Macam ada cutting badan pompuan gitu, ramping pinggangnya :)


Nama penuh losyen MMG ni ialah Marvelous Massage Gel. MMG tu singkatannya la, senang nak ingat dan sebut.


MMG losyen ni adalah revolusi losyen urut waterbased. Ia diformulasi dari minyak kayu putih.



Kegunaan gel MMG ni ialah untuk bantu legakan:

  • Selsema
  • Resdung
  • Senggugut
  • Pening kepala
  • Urutan ibu bersalin
  • Lenguh badan, pinggang dan kaki


Apa yang istimewanya MMG losyen ni, sampai dia dah jadi viral dan fenomena?
  • Mudah meresap ke dalam kulit sepantas 20 saat
  • Tidak berminyak
  • Tidak melekit
  • Berdaftar dengan KKM
  • Berbau haruman lavender


Cara penggunaan pun senang ajer, since MMG losyen ni dalam bentuk losyen. Kaler losyen MMG ni sama dengan kaler losyen baby Johnson's yang kaler pink tu. 

Penggunaan losyen MMG ni jimat sangat tau. Sebab kita just letak sikit ajer, dah dapat rasa dia punya kesan tu. Hangat, berangin dan bau dia pun best sebab bau Lavender. Tu yang tak kesah nak sapu bila-bila masa pun. Maklumlah, wanita kalau dah bersuami, tak molek sangat la kalau nak tidur tu badan berbau minyak angin kan hehe. Dengan MMG ni, takder masalah nak sapu pun sebelum tidur. Gitu!


Ni contoh Kak Ayu letak kat tangan anak (sebab senang nak snap gambar).


Sekali picit jer ni, cuba terbanyak pulak tekannya. So bila sapu kat atas tangan, jadi macam banyak sangat, dan terasa berangin yang agak kuat.




So, kita boleh agak-agak la yer nak letak kat area badan yang mana untuk kita sapu dan urut, supaya tak terlalu berangin atau rasa macam pijar pulak. 


Picit botol dan letak sikit-sikit pun takper, ikut kesesuaian dan tahap mana kita nak rasa keberkesanan losyen MMG ni. Kalau kat anak-anak, letak sikit jer, bila perlu baru tambah lagi, okey?


See, memang cepat losyen MMG ni meresap dalam kulit. Walaupun agak banyak tadi kat atas tangan anak Kak Ayu ni, tapi sekejap ajer dah serap ke dalam kulit, sebab losyen ni kan waterbased. Tu cepat serap ke kulit.

Ianya memang tak melekit dan rasa berangin tu sedikit demi sedikit akan bantu berika kelegaan pada bahagian badan kita yang sakit tu. Ini kalau dapat guna untuk berurut dengan mak bidan, mesti best! 


Kalau macam ni punya best, patut la losyen MMG ni viral! Memang setiap rumah kena ada at least sebotol MMG ni sebagai first aid kita sekeluarga. Lagi pun, botol dia comel jer, senang nak bawak ke mana-mana, just letak dalam handbag ajer. Tak perlu risau tumpah ke, pecah ke kan. Manalah tau, dalam perjalanan ke, tetiba sakit perut ke, terjatuh ke ada lebam-lebam, atau rasa pening kepala... boleh terus guna. 


Sejak ada MMG losyen ni, sebelum tidur Kak Ayu sapu kat pinggang, tapak kaki dan belakang pelipat lutut. Alhamdulillah, makin berkurang sakit pinggang dan sakit lain-lain tu. 


SEBELUM amalkan sapu MMG, bangun pagi, Ya Allah seksanya nak bangun bila tang pinggang tu sakit huhu. Nak nanges rasa. Walaupun bukan setiap hari datang sakit tu, tapi sekali-sekala kena tu, memang seksa.


MMG - Revolusi minyak urut moden.


Terima kasih banyak-banyak laa kat founder produk MMG  Marvelous Massage Gel ni, sebab dah keluarkan produk yang dapat bantu kita dalam penjagaan kesihatan badan. Elok sangat ni kalau sedekahkan kat mak ayah. Sebab biasanya orang tua selalu sakit-sakit badan, terutamanya lutut. Kesian dorang nak solat pun susah.


Semoga asbab minyak MMG ni, dapat berikan kita pahala sebab dah bantu diri sendiri, mak ayah dan orang ramai untuk dapatkan kesihatan yang lebih baik. Dah sihat, lagi selesa nak beribadat dan buat aktiviti harian kita. Health is wealth, selagi boleh berusaha, kita cuba. InsyaAllah, MMG ni memang terbaik. 


Kalau korang nak beli atau nak tau lebih lanjut, boleh contact kawan Kak Ayu:

Whatsapp: 016 - 831 9822

No comments: