Friday, June 8, 2018

Dekorasi Bilik Ringkas Berwarna Off White dan Pink Belacan

Haaa, kemahen panjang tajuknya. Pastu, konfident jer nama kaler-kaler tu sedemikian namanya. Ahh, belasah. Hahaha. Best jadi blogger ni, sesuka hati sesedap rasa jer boleh declared kaler apa nak letak walaupun hakikatnya buta warna :P


Well, harini dah hari Jumaat. Lagi seminggu nak sambut Hari Raya Aidilfitri. Harini last anak-anak sekolah, then esok dah mula cuti sekolah dan bersekali cuti hari raya aidilfitri 2018. 3 minggu cuti raya oiii, gila tak seronok! Bila cuti raya masa dalam cuti sekolah yang panjang, rasa tenang jer jiwa sebab takder la kelam-kabut fikir nak balik kampung bila, dan nak kembali ke bandar sini semula bila. 


So, just tunggu bila papanya start cuti ajer, boleh la balik kampung dengan senang hati. JANGAN tetiba dia kena kerja sudah la. Waaaa, itu memang mengundang kekecewaan!


Okey, kita bercerita pasal deko-deko. Mood raya kan, takkan la nak citer pasal bisnes pulok. Tak sesuai okey hahaha. Ni just nak share gambar bilik SOHO beberapa bulan yang lepas. Haa, kita kasik chance la kat Kak Ayu nak setelkan lambakan gambar dalam folder. Lepas dah share, dapatlah delete dengan senang hati. Dah nak full memory kat hp, baru rajin nak transfer kat laptop! Kemalasan apekah ini?

Ala... deko sepesen jer pun, tapi saja jer nak share sini buat kenangan, dan mana tau dapat jadi inspirasi buat korang. Semua barang bajet-bajet jer, iols tak mampu nak beli perabot dan barangan mahal. Tak kerja kan, lainlah orang kerja gomen makan gaji pangkat tetinggi gaji ribu-riban. Boleh sekelip mata jer shoping sakan. 


Lagi pun, memang prinsip kitorang tak suka beli barang secara hutang. Credit card pun kitorang dah caras. Aman damai rasa jiwa. Biarlah nampak takder khelasss, janji takder hutang semata-mata nak melawa rumah. Maaf ler jika ada yang terasa, ini pilihan masing-masing, kita hormati saja, Kak Ayu just bagitau prinsip kami. Ada duit beli, takder duit diam sudah. Dok sana, telan ailio tengok deko dan barang rumah orang cecantik haha. 


Since dah membebel ni, malas nak taip lagi kat captions, layan gambar jer lah!



















Ramai yang tanya langsir pink belacan ni beli kat mana dan berapa harga. 

Okey, let me tell uols!

Kak Ayu beli langsir pink ni (jenis blockout tapi tak tebal sangat), kat Nagoya Segamat. Lama dah bertahun-tahun. Ini pun mak mertua jahitkan. Beli 5 meter jer. Kalau tak silap, harga cuma RM8/m. 

Kain dia memang elok dan cantik. Tak pudar walaupun pasang kat tingkap yang mengadap cahaya pagi atau petang. Puas hati. 

Kak Ayu ada tengok kain ala-ala macam ni kat Nilai 3, mahal okey! So, kalau nak beli langsir, kak ayu prefer korang beli kat Nagoya. Memang dari zaman tak kawen lagi kak ayu selalu beli langsir dan apa juga jenis kain kat Nagoya. Memang berbaloi-baloi. 

Wah, tetiba rasa dok buat review pasal Nagoya. Ni bila Nagoya nak bagi i job paid review nie? Hahaa.

Okey, itu saja untuk hari ini. Nanti menulis lagi kalau ada kerajinan dan kesempatan. Selamat berpuasa!

1 comment:

cahaya kejayaan said...

bunga pink tu cantik.. beli kat mana dan brp RM?