Thursday, June 7, 2018

Dekorasi Bilik Ringkas Mudah Nak Kemas

Dah ada baby yang makin membesar, rutin harian makin sibuk dan penat. So, kak ayu memang tukar konsep rumah seringkas dan seminina boleh. Nak jimat masa, tenaga, dan kurangkan pembaziran lemak terbakor hahaaa.

So, ni dekorasi bilik aka SOHO kak ayu yang terkini, pada bulan ramadan dan untuk hari raya 2018. Korang tengok gambar jer la, penat nak taip :P
















Langsir biru tekois tu jer yang baru. Lain, semua barang sediada ajer. Lukisan 3 serangkai tu, tukar dengan yang kat ruang tamu. Kebetulan kaler sama untuk langsir, bunga dan 2 bijik throw cushion. Terus jadi tema putih dan biru tekois gitu. 

Langsir beli kat Nilai 3. 4.5 meter rega RM64 after less. Kain blockout. Lawa sangat. Nasib la tahun takder bajet nak shoping langsir, kalau tak memang dah beli untuk langsir sliding dan tingkap dah haha. Bawak-bawak mengucap ayu, cukuplah membazir. Haa, tu jer lah nak share hari ni, sebelum gambar-gambar ni di-delete!

Jumpa lagi, bye!

1 comment:

adianiez AIDA said...

simple.
tenang aje.
memang kalau dok sini, blogging, sepagi pun tak perasan :)
idea mencurah-curah kot.
pandai deko.