Friday, August 31, 2018

"Tak sampai 10 minit hanyut lepas mandi dengan Bodywash Sleeptime"

Lega mak. Baju tak sidai lagi, masak pun tak lagi. Asyik mengadap dia ja pagi ni. Dia tak nak tidur walaupun dah menguap banyak kali. Ajak mandi dan ibu guna Bodywash Sleeptime.

Hasilnya tak sampi 10 minit hanyut!

-Puan Adha, Perak-





Berminat dengan Sleep Time Bodywash? 
Boleh hubungi Kak Ayu:
019 - 989 8341

Thursday, August 30, 2018

August 30, 2018

Balm Bayi Selamat daripada Bahan Kimia Berbahaya

Balm Tasneem Naturel di formulasi menggunakan bahan semulajadi seperti pati lavender, geranium, tea tree, anise, lemongrass, cedarwood dan bermacam jenis lagi pati tumbuhan bergred tinggi.


Balm kami selamat daripada bahan kimia berbahaya. 

Sesuai digunakan untuk bayi dan kanak-kanak yang susah tidur, tantrum, tidak selesa pada bahagian perut, batuk selesema dan mengalami kulit sensitif.


Ayu Rashid | 019 - 989 8341



Wednesday, August 29, 2018

August 29, 2018

Dekorasi Ruang Membaca

Ruang membaca kami.

Setakat ni, cukup dan bersyukurlah dengan apa yang ada. Ni feveret port kitorang, memang hot seat la sopa seketul ni hehe. Siapa cepat dia dapat. Pastu, selagi tak bangun, jangan berangan siapa pun nak duduk hehe.

Dekorasi yang ringkas. Just letak buku yang selalu nak baca. Dan letak pokok hidup sebagai penyeri. Sederhana tapi dah cukup sempurna buat kami. Alhamdulillah. Semoga satu masa nanti tercapai impian nak ada reading corner khas dalam bilik. Buat masa ni, belum boleh lagi sebab bilik sempit. Kalau nak letak jugak, kena bukak katil simpan katil hahhaa. 

Enjoy the pictures!









Tuesday, August 28, 2018

August 28, 2018

Bisnes Perfume secara Online... Susah atau Senang?

Bila nak beli perfume, BIASANYA kita nak test dulu bau dia, kan? Nak la hidu sendiri bau tu serasi dengan kita ke tak. Kekadang tu, agak susah nak explain kat orang, macam mana la bau ni sebenarnya. Walaupun dah bagi info notes bau macam mana, sillage dia macam mana, tapi sebolehnya kita sendiri pun nak jugak bau dulu perfume tu macam mana.

Haaa, maka kat sinilah timbul kerisauan pada kita untuk menjual perfume secara ONLINE. 

Eh... macam mana  ni, customer tak pernah lagi hidu bau sekian-sekian perfume ni, sesuai ke tidak dengan dia. Haa, macam ni la Kak Ayu dulu. Kan bercerita melalui pengalaman sendiri kan. 
Dengan laptop ni la Allah bagi laluan rezeki untuk bisnes Dexandra. Syukur Alhamdulillah. Kak Ayu fokus guna blog sebagai medium pemasaran utama.

Susah atau senang bisnes perfume cara online?

Jawapannya adalah subjektif! 

Sebab semua bergantung pada diri kita. Kerana kita yang mencorakkan bisnes kita macam mana. Kalau kita rasa susah, maka susahlah jadiknya. Jika kata senang, maka senanglah jadiknya. Semuanya bermula dengan niat dan mindset. Kedua-dua perkara ni yang akan tentukan hala tuju dan tindakan yang akan kita buat. 

Nak susah ke nak senang?

Nak buat duit ke taknak?

Kalau orang lain boleh, kenapa kita tidak? Takder benda yang tak boleh dijual melalui internet! Jual ketupat palas pun dah guna internet. Haaa, maka takkanlah nak jual perfume pun tak boleh kannnn. Berlambak info kita boleh dapat dari HQ, Stokis dan Agent. Nak tambah ilmu lagi, macam-macam website yang dok share pasal perfume.

Yang penting, nak jual apa sekali pun, kita kena ada ilmu tentang produk. Berhenti menuntut ilmu bermakna kita sabotaj diri dan bisnes kita. Nak seribu daya, taknak seribu dalih. Orang lain tak boleh nak selamanya suap kita. Kita yang kena usaha suap sendiri. Nak lagi hebat, carik makan sendiri, suap sendiri, kunyah dan hadam sendiri. Barulah dapat hasilnya.


Packaging baru Dexandra, dengan nama-nama baru


Packaging lama.
Jangan kedekut nak beli produk untuk guna dan snap gambar. Kuarkan modal sikit yer, jangan lah berkira sangat, dah namanya nak bisnes kan!


Kak Ayu mula jual Dexandra dengan modal RM120 jer, jadi Dropship. Masa tu, kalau nak ikutkan, ape sangatlah jenama perfume Kak Ayu biasa guna. Yelah, perfume ori kan mahal. Jadi, bila dah join bisnes, kenalah mula buat apa yang perlu. 

Bahan untuk marketing kena sentiasa ada dan update. Simpan elok-elok. Buat album. Bila nak guna senang, just petik jer ambik. Bukannya setiap kali nak guna, dok mintak ngan agent atau stokis. Waaa nak nanges tau dapat dropship macam ni hahahha. Sekali dua okey la.. tapi kalu manjang dok mintak, nak kata apa tu hihihi.

Jadi, secara kesimpulannya ialah, tak susah pun nak jual perfume secara online SEKIRANYA kita tau teknik dan tak berhenti buat. Rasanya online lagi senang, takyah jumpa orang (statement orang introvert sangat ni hahha)

So, saper nak berbisnes perfume secara online? Boleh contact Kak Ayu okey! 

Monday, August 27, 2018

August 27, 2018

Risau dengan masalah bau badan

Rasa tak selesa dengan bau badan atau bau peluh?
Dah pakai perfumes tapi bau peluh lebih menyerlah atau mengganggu bau perfume yang wangi itu?


KINI
Anda tak perlu risau lagi dengan adanya Dexandra Body Odourless.


Dapatkan badan yang segar semulajadi dan bebas bau badan dengan semburan Dexandra Body Odourless.


Setiap titisan semburan yang selesa pasti memberikan keyakinan buat diri anda!


Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan pembelian:
Ayu Rashid


019 - 989 8341

Friday, August 24, 2018

August 24, 2018

Berapa Isian Air Freshener Dexandra

Sekarang ni, Air Freshener by Dexandra makin mendapat permintaan yang tinggi daripada peminat-peminat wangian. 

Korang mungkin nak tau berapa isian Air Freshener Dexandra. So, Kak Ayu nak share kat sini lagi yer. 



Saiz isian Air Freshener Dexandra:
10 ml

*Anggaran tempoh penggunaan:
30 hari hingga 45 hari


NOTA:
(*) Bilangan hari adalah subjektif.
Mungkin jika letak dalam kereta atau tempat yang agak panas, ia akan lebih cepat habis. 

Tapi dengan harga cuma RM10 sahaja untuk isian 10 ml, dengan haruman yang memikat dan mewangi, pasti ia bukanlah pelaburan yang sia-sia!


WHATSAPP / TELEGRAM:
Ayu Rashid
019 - 989 8341

Thursday, August 23, 2018

August 23, 2018

Perkhidmatan Buat Design Blog Murah!

Hi semua.

Ada ke antara korang yang nak berblog? Tapi masih belum ada blog, baru nak belajar buat blog? Tak kiralah untuk blog personal atau bisnes blog.

Kak Ayu mempunyai pengalaman dalam blogging, menulis untuk blog sendiri dan juga sebagai Ghostwriter (freelance).


Selain itu, Kak Ayu jugak ada pengalaman dan sedikit kemahiran dalam blogging dan buat design blog. Design blog yang Kak Ayu buat adalah yang ringkas sahaja. Template blog yang digunakan adalah daripada Blogger Template, dan ada juga yang Kak Ayu beli secara Online (bergantung kepada permintaan dan bajet daripada customer).


Kak Ayu tidak menjanjikan design blog yang wowww, tapi Kak Ayu boleh bantu korang untuk bermula sebagai blogger. Berdasarkan pengalaman Kak Ayu buat design sendiri menggunakan blogger template yang ringkas dan mudah di-edit sendiri, ia adalah langkah awal yang terbaik untuk berblog. Nak edit dan touch-up pun senang.

Sebab blog ni macam rumah maya kita la, kalau asik design deko sama, nanti boring. Bila dah boring, mula la blog tu bersawang. Takkan la tiap-tiap kali nak touch-up blog nak upah designer buatkan kan? Lainlah banyak duit, hehhee. Sila-sila la upah manjang. Hehe.

TEASER... AyuRashidDesign Blog

Jika kita gunakan template yang susah untuk di-edit, dengan kata lain kita perlukan pengetahuan, kepakaran dan kesabaran untuk "tilik" html code untuk edit design atau buat perubahan pada blog, ia adalah sangat mengambil masa, effort dan kita kena upah orang semula untuk re-do.

Untuk itu, guna jer design yang ringkas dan mudah untuk kita edit dan design sendiri pulak. InsyaAllah, Kak Ayu boleh guide sikit-sikit. After sales servis InsyaAllah i bagi, bukan tinggal terkontang-kanting. Tapi jangan la tanya banyak sangat, nanti i caj pulak haha.

No fussy customer please, sebab kadar caj yang Kak Ayu kenakan adalah sangat berbaloi dan minima.

RM100 sahaja
- Design blog
- Header
- Gadjet-gadjet penting
- 3 FREE entries (testing)


Design blog sahaja tanpa header: RM70 sahaja

Hubungi Kak Ayu untuk maklumat lanjut.
Ayu Rashid
019 - 989 8341

Wednesday, August 22, 2018

August 22, 2018

Selamat Hari Raya Aidiladha

Friday, August 17, 2018

August 17, 2018

Selamat dan Berkesankah Essential Oil?

Pasti ramai yang risau dan ragu-ragu tentang penggunaan essential oil (eo) terutamanya untuk bayi dan kanak-kanak.

InsyaAllah, dengan dos yang betul, penyeliaan dan penyediaan yang berkualiti dan baik, dan penggunaan yang betul, essential oil adalah alternatif untuk kita mendapatkan kualiti kesihatan yang lebih baik. Apa-apa pun, kita kena rujuk pada doktor dan mereka yang pakar dalam hal kesihatan dan essential oil.

Berikut ni, Kak Ayu nak share pandangan daripada Dr. Zubaidi Hj Ahmad mengenai penggunaan essential oil. 


Semoga penerangan ringkas daripada Dr. Zubaidi Hj Ahmad ni membantu meredakan kerisauan kita dan kita dapat menambah sedikit ilmu tentang essential oil.


Thursday, August 16, 2018

August 16, 2018

Deko-deko SOHO

Lama tak bercerita pasal dekorasi kan? Sebabnya dok share kat IG dan facebook jer hehe. Bila update blog, dok  bercerita pasal bisnes ajer. Hehe, maklumlah blog ni kan tempat meraih rezeki. Tapi, InsyaAllah sentiasa ingat, niche utama blog ni ialah dekorasi. Walaupun dekorasi sendu dan murah-murah ajer, tapi dah minat, kan. Buat jer la. Lagi pun, semua sebagai kenangan sendiri nanti. 

Sejak 3 minggu lepas kot. Kak Ayu dah ubah sikit dekorasi kat SOHO. Takder apa sangat pun, cuma tambah 2 wall shelf dan rak macam tangga untuk letak kipas atau printer. Maklum ler, laptop i cepat panas, kena ada kipas tambahan letak tepi. PC ada, tapi malas nak guna, sebab rasa semak jer ada cpu atas meja. Lagi pun, belum ada keperluan sangat nak guna PC dan gambar-gambar semua dalam laptop, senang nak buat kerja kat laptop ajer.



Alah macam gini jer pun. Dah kata bajet ciput jer kan. Dan yang penting, nak tema minimalis. Mudah nak urus. Best jer rasa bila dok dalam SOHO ni buat kerja. 

Lagi-lagi sejak Kak Ayu mula buat job servis upah buat blog dan ghostwriter, rasanya Kak Ayu perlukan ruang kerja yang lebih selesa dan kemas. Walaupun bukan setiap hari dapat duduk buat kerja dalam ni, tapi setiap masa yang dapat buat kerja kat sini, memang Kak Ayu akan gunakan sebaiknya. Inilah masa yang tenang dan 'me time' jugak. Buat kerja sambil dengar lagu, Ya Allah, bestnya rasa haha. Beginilah WAHM, kenalah pepandai carik masa untuk buat kerja sambil layan diri sendiri. 

Apa pun, nanti ada masa Kak Ayu share gambar lagi. InsyaAllah. Ini pun naik sekejap nak siapkan job buat blog. Sikit lagi nak touch-up, then dah boleh hand-over pada client. Lepas ni boleh buat next job pulak. Alhamdulillah. Best buat apa yang Kak Ayu memang suka dan berkongsi manfaat dengan orang lain yang perlukan servis sebegini.

Untuk korang yang nak servis upah buat blog, boleh hubungi Kak Ayu yer. Till then, jumpa lagi!

Wednesday, August 15, 2018

August 15, 2018

Perfume Wanita Bau Vanilla Creamy-creamy

Ada tak kat sini kawan-kawan yang sukakan perfume yang ada bau vanilla, creamy-creamy macam aiskrim McD tu? 

Haa jangan tak tau, yang De’Xandra pun ada keluarkan perfume bau creamy vanilla iaitu Juliet

Dan perfume ni sesuai sangat pakai waktu malam. Sebab apa? Sebab pasangan korang mesti suka dan boleh buat pasangan korang mengigau:P


Okey, nak cuba haruman Juliet, boleh contact Kak Ayu
019 - 989 8341

Tuesday, August 14, 2018

August 14, 2018

6 Sebab Kenapa Bisnes Dexandra Menjadi Pilihan

Hari ni, saya nak share 6 sebab kenapa bisnes Dexandra menjadi pilihan dan dah ramai yang berjaya mengubah taraf kewangan mereka menjadi lebih baik.




1. Perfume adalah produk pilihan ramai.
Ramai orang suka pada perfume. Tak keterlaluan kalau saya katakan bahawa ada orang yang obses dengan perfume! Jadi, permintaan untuk Dexandra perfume tak pernah putus!



2. Perfume adalah produk pakai-habis.
Bila produk pakai-habisrepeat sale akan mudah berlaku. Jaga saja customer dan database sediada, mereka adalah lubuk untuk produk kita.



3. Founder yang membantu dan tak kedekut untuk buat mass marketing.
Tak perlu terangkan dengan lebih lanjut, korang mesti sentiasa nampak dan dengar iklan Dexandra di tv, radio, fb ads, di website. Jadi, sebagai reseller, kita hanya perlu berusaha tonjolkan diri kita untuk membina trust untuk orang membeli dengan kita.



4. Komisen yang tinggi.
Komisen tinggi iaitu RM20/sebotol untuk harga produk kurang dari RM100! Komisen tinggi & produk mudah jual adalah formula untuk jana pendapatan tinggi dengan modal minimum (ni untuk kiraan sebagai Dropshipper tau, bukan agent atau stokis!)



5. Koleksi bauan hot selling
Dexandra hanya memilih bauan daripada inspirasi bauan perfume antarabangsa yang hot selling. Dengan penjenamaan semula Dexandra, ia telah meningkatkan lagi kualiti produk Dexandra. 



6. Rangkaian produk yang mendapat permintaan tinggi

Dexandra mempunyai beberapa rangkaian produk yang sentiasa menjadi permintaan. Bermula dengan perfume, sehingga kini telah bertambah beberapa produk lain iaitu:

  • Perfumes
  • Body Odourless
  • Air Freshener
  • COMING SOON... akan ada produk baru lagi!

Menjual produk-produk Dexandra pasti membuka ruang dan peluang untuk kita menjana pendapatan tak kiralah secara online, offline, atau kombinasi kedua-duanya. Terpulang pada keselesaan dan kemampuan kita untuk berbisnes.


Dexandra... pilihan untuk anda yang nak jana pendapatan dengan modal minimum dan anda berpeluang menjana unlimited income. 

Hubungi Kak Ayu untuk menjadi sebahagian daripada keluarga OhWanginya Dexandra.

Ayu Rashid | 019 - 989 8341

Monday, August 13, 2018

August 13, 2018

Servis Upah Buat Blog by Ayu Rashid Design

Hi semua.

Ada ke antara korang yang nak berblog? Tapi masih belum ada blog, baru nak belajar buat blog? Tak kiralah untuk blog personal atau bisnes blog.

Kak Ayu mempunyai pengalaman dalam blogging, menulis untuk blog sendiri dan juga sebagai Ghostwriter (freelance).

Selain itu, Kak Ayu jugak ada pengalaman dan sedikit kemahiran dalam blogging dan buat design blog. Design blog yang Kak Ayu buat adalah yang ringkas sahaja. Template blog yang digunakan adalah daripada Blogger Template, dan ada juga yang Kak Ayu beli secara Online (bergantung kepada permintaan dan bajet daripada customer).

Kak Ayu tidak menjanjikan design blog yang wowww, tapi Kak Ayu boleh bantu korang untuk bermula sebagai blogger. Berdasarkan pengalaman Kak Ayu buat design sendiri menggunakan blogger template yang ringkas dan mudah di-edit sendiri, ia adalah langkah awal yang terbaik untuk berblog. Nak edit dan touch-up pun senang.

Sebab blog ni macam rumah maya kita la, kalau asik design deko sama, nanti boring. Bila dah boring, mula la blog tu bersawang. Takkan la tiap-tiap kali nak touch-up blog nak upah designer buatkan kan? Lainlah banyak duit, hehhee. Sila-sila la upah manjang. Hehe.

TEASER... AyuRashidDesign Blog

Jika kita gunakan template yang susah untuk di-edit, dengan kata lain kita perlukan pengetahuan, kepakaran dan kesabaran untuk "tilik" html code untuk edit design atau buat perubahan pada blog, ia adalah sangat mengambil masa, effort dan kita kena upah orang semula untuk re-do.

Untuk itu, guna jer design yang ringkas dan mudah untuk kita edit dan design sendiri pulak. InsyaAllah, Kak Ayu boleh guide sikit-sikit. After sales servis InsyaAllah i bagi, bukan tinggal terkontang-kanting. Tapi jangan la tanya banyak sangat, nanti i caj pulak haha.

No fussy customer please, sebab kadar caj yang Kak Ayu kenakan adalah sangat berbaloi dan minima.

RM100 sahaja
- Design blog
- Header
- Gadjet-gadjet penting
- 3 FREE entries (testing)


Design blog sahaja tanpa header: RM70 sahaja


Hubungi Kak Ayu untuk maklumat lanjut.
Ayu Rashid
019 - 989 8341

Friday, August 10, 2018

August 10, 2018

Balm Essential Oil-based untuk Bayi

Ramai ibu bapa yang tercari-cari balm berasaskan essential oil untuk si manja tersayang. Kalau boleh kita nak ada pakej lengkap balm untuk anak-anak kita kan? Supaya senang bila nak guna, terus capai sapu. Haa, begitulah.


Dengan adanya balm bayi Tasneem Naturel  yang didatangkan dengan lima (5) jenis balm, InsyaAllah tak sukar dah nak dapatkan balm bayi berasaskan essential oil.

Ni dia 5 jenis balm bayi dan sesuai juga untuk kanak-kanak dan dewasa:

  • Calm Time
  • Sleep Time
  • CF-Rub
  • T-Rub
  • Skeenz 

Calm Time
Calm Time berfungsi untuk memberi keselesaan kepada bayi dan anak kecil anda. 
Di adun khas menggunakan minyak pati tulen seperti Lavender, Bergamot, Frankinsense dan Marjoram, balm ini membantu anak kecil anda menjadi lebih tenang dan ceria.

Cara Guna
Ibu bapa hanya perlu sapu balm Calm Time ini di tapak kaki, nadi belakang telinga dan tulang belakang.




Sleep Time
Prihatin terhadap masalah yang sering membelenggu ibu-ibu yang berhadapan dengan masalah anak sukar tidur dan aktif pada waktu malam, Tasneem Naturel telah merumus khas balm Sleep Time yang berfungsi untuk membantu anak supaya mudah lena dan bangun dengan mood yang ceria.

Pati-pati tumbuhan seperti Cedarwood, Vetiver, Roman Chamomile dan Ylang-ylang akan membantu anak-anak untuk mendapat tidur yang berkualiti.

Cara Guna
Ibu bapa hanya perlu sapu balm Sleep Time ini di tapak kaki, nadi belakang telinga, tulang belakang dan pergelangan tangan. Boleh juga disapu di ubun-ubun.




CF-Rub
CF-Rub dirumus khas bagi membantu ibu bapa yang berhadapan dengan masalah anak demam, batuk dan selsema. Bahan-bahan seperti eucalpytus oil, cypress, tea tree dan lemon akan membantu melegakan pernafasan, mengurangkan batuk dan mencairkan kahak serta mengurangkan suhu anak-anak. 

Cara Guna
Cara guna yang sangat mudah, iaitu ibu bapa hanya perlu sapu balm ini di tapak kaki, dada, tekak dan tulang belakang.




T-Rub
Balm T-Rub cukup digemari oleh ibu-ibu kerana balm ini selamat dan boleh menggantikan minyak telon. Ibu-ibu pasti akan teruja setiap kali mengurut dan menyapu balm ini ke perut bayi kerana balm ini boleh melegakan perut kembung, sembelit dan membuang angin berlebihan. Selain itu, T-Rub turut membantu masalah penghadaman dengan adanya Fennel, Ginger, Lemongrass dan Anise sebagai bahan utama dalam pembuatan  balm ini.

Cara Guna
Ibu bapa boleh sapukan balm ini di tapak kaki dan perut. Untuk sapuan di bahagian perut, ibu bapa disarankan supaya membuat urutan 'I Love You' bagi memastikan si manja anda lebih selesa. 




Skeenz 
Dirumus untuk membantu meredakan masalah kulit yang sering dihadapi oleh bayi dan kanak-kanak seperti alahan, ruam lampin, digigit serangga dan gatal-gatal.

Cara Guna:


Sapu pada bahagian kulit yang bermasalah.

Thursday, August 9, 2018

August 09, 2018

Lego Bantu Asah Skill Motor Anak-anak

Risau anak-anak leka dengan gadjet? 

Anda boleh cuba berikan anak anda permainan seperti LEGO. Ia membantu anak-anak anda leka dan sikit sebanyak dapat lupakan mereka dengan gadjet. 

Lego sangat bagus untuk sistem motor anak-anak dan untuk mengasah skill otak untuk berfikir dan berimaginasi.




Belilah koleksi Lego dengan pelbagai saiz dan bentuk, kerana ia untuk mengelakkan rasa bosan dan mengasah skill yang berbeza-beza.

TAPI... apa yang terbaik ialah ibu bapa turut serta bersama anak-anak bermain dan menyusun Lego. Ini adalah waktu untuk bonding time dan pastinya ia menjadi kenangan yang terindah buat ibu bapa dan anak-anak.

Selamat mencuba!

Wednesday, August 8, 2018

August 08, 2018

Bagaimana Essential Oil Berfungsi

Kita dah baca basic Apa Itu Essential Oil (EO) (Clik link to read) Hari ni, Kak Ayu nak share pulak Bagaimana Essential Oil Berfungsi.

Essential oil terdiri daripada molekul-molekul yang kecil yang mampu meresap ke dalam kulit, paru-paru dan merangsang sistem limbik (iaitu pusat kawalan emosi, perilaku, perasaan, stress, keseimbangan hormon dan memori manusia).

Molekul ini akan melalui peredaran darah, limfa dan cecair tisu, seterusnya keseluruhan tubuh untuk memberikan kesan kesembuhan.


Saper biasa guna Essential Oil, mesti dia faham macam mana feel guna essential oil. Hmmm, memang best laaaa. Sebab tu Balm Tasneem Naturel Balm ni best, sebab ada kandungan essential oil terpilih dalam setiap jenis balm tu.

Korang dah pernah guna essential oil? 

Tuesday, August 7, 2018

August 07, 2018

Tentang Essential Oil

Secara ringkasnya, Essential Oil atau biasanya di sebut EO jer, ialah minyak pati tumbuhan yang diambil daripada bunga, daun, buah atau kulit pokok. 

Minyak ini terkumpul di dalam tisu tumbuhan yang disebut kelenjar tumbuhan.

Essential oil (Minyak pati) yang beraroma ini diesktrak menggunakan kaedah penyulingan, enfleurage atau teknik maceration.

Contohnya ialah:
  • Minyak pati levender diambil dari daun dan bunga
  • Minyak pati oren diambil dari kulit oren





Tasneem Naturel Balm adalah balm yang sangat istimewa kerana ia mengandungi Essential oil terpilih yang telah di-dillute dengan amount yang bersesuaian dengan setiap jenis balm yang dihasilkan.

Monday, August 6, 2018

August 06, 2018

Promosi Merdeka Dexandra 2018

Tanpa di sangka-sangka, cinta kepada De'Xandra telah membawa kita pergi lebih jauh dari jangkaan kita. 


Dengan hanya menjual wangian, kita bina ikatan kukuh antara peminat wangian dan pengedar wangian seluruh Malaysia. Tidak kira jantina, kaum, dan agama, kita berhimpun di bawah satu bumbung dengan satu minat yang sama.





Atas rasa terima kasih kami, pada bulan kemerdekaan ini kami bawakan satu hadiah percuma bagi setiap pembelian 2 botol Dexandra (35ml).

Semoga bingkisan istimewa ini lebih menceriakan bulan kemerdekaan anda.


Whatsapp/Telegram:
Ayu Rashid
019 - 989 8341



*Promosi sah dari 1 Ogos 2018 - 31 Ogos 2018

Friday, August 3, 2018

Nak menulis tapi tak berkesempatan?

Saya menawarkan servis upah menulis (Ghostwriter) untuk anda yang memerlukan perkhidmatan menulis. Dengan kadar upah menulis yang sangat berpatutan, InsyaAllah saya akan berkongsi kepakaran saya untuk memudahkan anda.


Antara bidang penulisan yang saya tawarkan buat masa ini ialah untuk:
  • Blog 
  • Entry blog
  • Storytelling Copywriting di Facebook
  • Copywriting di Instagram
  • Kombinasi untuk Facebook dan Instagram
  • Artikel ringkas
  • Edit dan semak artikel (untuk online business)

Caj penulisan bermula dari RM50 dan ke atas, bergantung kepada:
  • Jumlah patah perkataan (p.p)
  • Kerumitan penulisan

Anda boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Ayu Rashid | 019 - 989 8341





Thursday, August 2, 2018

Servis Upah Menulis (Ghostwriter)

Sejak zaman sekolah lagi, subjek Bahasa Melayu (Penulisan) memang subjek kegemaran Kak Ayu. Suka sangat buat ayat dan karangan. Inilah satu-satunya subjek yang membantu menambah bilangan "A" masa sekolah.

Alhamdulillah, dengan anugerah yang Allah bagi, dengan latihan dan hobi yang tak pernah padam, Kak Ayu diberikan rezeki oleh Allah untuk jana pendapatan dari rumah. Sebelum ni memang gunakan blog untuk berbisnes, yang juga merangkap blog peribadi. Dan, dari situ juga, Kak Ayu menulis di Facebook. Memang best dan sesuai dengan jiwa.


Kak Ayu ada juga beli ebook, pergi kelas dan belajar secara tak langsung dengan individu yang selalu membuat penulisan yang best. Jadi, sikit demi sedikit, Kak Ayu jadikan penulisan sebagai cabang untuk jana pendapatan dan membantu orang lain yang perlukan servis penulisan dari Ghostwriter.


Sebelum ni, Kak Ayu pernah jadi Ghostwriter untuk 2 buah blog, iaitu bengkel lori dan Elken, dengan dibayar upah secara gaji bulanan. 

Dengan pengalaman-pengalaman yang Kak Ayu ada, kini, Kak Ayu buka peluang kepada korang yang perlukan servis Ghostwriter. Nak ringkaskan kat sini, korang boleh dapatkan maklumat lanjut dengan hubungi Kak Ayu 019 - 989 8341


Nanti Kak Ayu share lagi info yer. 

Wednesday, August 1, 2018

August 01, 2018

5 Jenis Balm Tasneem Naturel

Balm bayi Tasneem Naturel didatangkan dengan lima (5) jenis balm iaitu:

  • Calm Time
  • Sleep Time
  • CF-Rub
  • T-Rub
  • Skeenz 

Calm Time
Calm Time berfungsi untuk memberi keselesaan kepada bayi dan anak kecil anda. 
Di adun khas menggunakan minyak pati tulen seperti Lavender, Bergamot, Frankinsense dan Marjoram, balm ini membantu anak kecil anda menjadi lebih tenang dan ceria.

Cara Guna
Ibu bapa hanya perlu sapu balm Calm Time ini di tapak kaki, nadi belakang telinga dan tulang belakang.




Sleep Time
Prihatin terhadap masalah yang sering membelenggu ibu-ibu yang berhadapan dengan masalah anak sukar tidur dan aktif pada waktu malam, Tasneem Naturel telah merumus khas balm Sleep Time yang berfungsi untuk membantu anak supaya mudah lena dan bangun dengan mood yang ceria.

Pati-pati tumbuhan seperti Cedarwood, Vetiver, Roman Chamomile dan Ylang-ylang akan membantu anak-anak untuk mendapat tidur yang berkualiti.

Cara Guna
Ibu bapa hanya perlu sapu balm Sleep Time ini di tapak kaki, nadi belakang telinga, tulang belakang dan pergelangan tangan. Boleh juga disapu di ubun-ubun.




CF-Rub
CF-Rub dirumus khas bagi membantu ibu bapa yang berhadapan dengan masalah anak demam, batuk dan selsema. Bahan-bahan seperti eucalpytus oil, cypress, tea tree dan lemon akan membantu melegakan pernafasan, mengurangkan batuk dan mencairkan kahak serta mengurangkan suhu anak-anak. 

Cara Guna
Cara guna yang sangat mudah, iaitu ibu bapa hanya perlu sapu balm ini di tapak kaki, dada, tekak dan tulang belakang.




T-Rub
Balm T-Rub cukup digemari oleh ibu-ibu kerana balm ini selamat dan boleh menggantikan minyak telon. Ibu-ibu pasti akan teruja setiap kali mengurut dan menyapu balm ini ke perut bayi kerana balm ini boleh melegakan perut kembung, sembelit dan membuang angin berlebihan. Selain itu, T-Rub turut membantu masalah penghadaman dengan adanya Fennel, Ginger, Lemongrass dan Anise sebagai bahan utama dalam pembuatan  balm ini.

Cara Guna
Ibu bapa boleh sapukan balm ini di tapak kaki dan perut. Untuk sapuan di bahagian perut, ibu bapa disarankan supaya membuat urutan 'I Love You' bagi memastikan si manja anda lebih selesa. 




Skeenz 
Dirumus untuk membantu meredakan masalah kulit yang sering dihadapi oleh bayi dan kanak-kanak seperti alahan, ruam lampin, digigit serangga dan gatal-gatal.

Cara Guna:


Sapu pada bahagian kulit yang bermasalah.