Monday, September 24, 2018

Selamat Menghadapi Peperiksaan UPSR 2018


Anak sulung Kak Ayu pun periksa UPSR jugak bermula harini. 

Taknak bagi sebarang tekanan, sebab maknya dulu pun takder la dapat straight A dalam UPSR hehehe. Selalu pesan kat Dania. Mama taknak paksa Dania dapat semua A, kalau dapat syukur Alhamdulillah. Kalau tak dapat takper, perjalanan masih panjang jika diizinkan panjang umur oleh Allah Taala.

Cuma mama harapkan, Dania jaga solat 5 waktu. Sebab bila jaga solat, InsyaAllah, yang lain-lain akan beressss. 

Simple jer apa Kak Ayu harapkan dari anak-anak. Sebab Kak Ayu dulu pun bukan jenis rajin sangat belajar hehe. Tapi ni bukan bermakna tak galakkan anak belajar dan berusaha, of course la sebagai mak, nak anak kita dapat yang terrrrbaikkk. Tapi, jika terlalu menekan, kesian budak tu. 

Apa pun, semoga Dania dan semua anak-anak yang hadapi peperiksaan UPSR akan dipermudahkan oleh Allah. Diberikan kesihatan yang baik, jiwa yang tenang, fikiran yang sangat lapang, kemudahan untuk menjawab dengan baik dan tepat, dan yang paling penting, semoga Allah membantu mereka semua.

Sesungguhnya, tiada daya upaya kita dan mereka melainkan dengan izin dan pertolongan Allah Taala. 

Good luck semua!

1 comment:

Nurulatika Yunus said...

Adik sy UPSR dah.. risau juga sebb dia slow ckit bab akademik.. hopefully smuanya dipermudahkan..